Ο πρωτότοκος γιος του νεότερου Βουλευτή της Ουκρανίας βαπτίστηκε σήμερα στο Φανάρι από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο


 


Ο μικρός Λέων Γιουράς, γιος του Σβιατοσλάβου και της Σοφίας Γιουράς, βαπτίστηκε σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, από το Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

 

Την πρώτη σχετική δημοσίευση (παρατίθεται παρακάτω σε μετάφραση) έκανε στα κοινωνικά δίκτυα ο πανευτυχής παππούς, ο Ανδρέας Γιουράς (Andrii Yurash), μια προσωπικότητα κύρους που συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πραγμάτωσης του μεγαλύτερου ιστορικού πόθου των Ορθοδόξων της Ουκρανίας: τη δημιουργία μιας Κανονικής Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας. 

Ο γιος του Ανδρέα, ο Σβιατοσλάβος Γιουράς (Sviatoslav Yurash), 24 ετών, είναι το νεότερο μέλος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου (της Βερχόβνα Ράντα), εκλεγμένος με το κυβερνόν κόμμα «Υπηρέτης του Λαού» του σημερινού Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές της 21ης Ιουλίου 2019. 

Ο γάμος του Σβιατοσλάβου και της συζύγου του Σοφίας τελέσθηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Φανάρι από τον τότε Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο στις 5 Μαΐου 2019, λίγες ημέρες πριν ο Σεβασμιώτατος εκλεγεί παμψηφεί Αρχιεπίσκοπος Αμερικής από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου (11 Μαΐου 2019). Παρατίθενται σχετικές φωτογραφίες από το γάμο. 

 





















 

15 περίπου μήνες μετά, ο Σβιατοσλάβος και η Σοφία τέλεσαν και τη Βάπτιση του πρωτότοκου γιου τους στον ίδιο Ναό και με τον ίδιο Ιεράρχη. Έτσι ο μικρός Λέων έγινε σήμερα, 31 Αυγούστου 2020, παραμονή του νέου Εκκλησιαστικού Έτους, μέλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, διά χειρών του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου. Τον Σβιατοσλάβο και τη Σοφία είχε ευλογήσει το Μάϊο του 2019 ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ. Σήμερα, η Σεπτή Κορυφή της Ορθοδοξίας ευλόγησε και πάλι την οικογένεια, αυτή τη φορά μαζί με τον νεοφώτιστο και γλυκύτατο μικρό Λέοντα. 

Για τη Βάπτιση του εγγονού του Λέοντα, ο Ανδρέας Γιουράς έγραψε στη σχετική του ανάρτηση:

 

«Ο Ουρανός αγάλλεται σήμερα: Η Εκκλησία του Χριστού υποδέχθηκε ένα ακόμη πιστό τέκνο της. Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τέλεσε σήμερα το Μυστήριο της Βαπτίσεως του πρωτότοκου της οικογένειας του Σβιατοσλάβου και της Σοφίας Γιουράς, του Λέοντα.

 

Ο Σβιατοσλάβος Γιουράς ένα χρόνο πριν έγινε ο νεότερος Βουλευτής στην ιστορία της Ουκρανίας και σήμερα ο γιος του έγινε ο νεότερος στρατιώτης της Αγίας μας Εκκλησίας.

 

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Προκαθήμενος της Μητρός Εκκλησίας, ευλόγησε το νεοφώτιστο μέλος της Εκκλησίας και τους γονείς του, συμβολικά μεταφέροντας την πνευματική του πατρική ευλογία σε ολόκληρη την πιστεύουσα ουκρανική κοινότητα.

 

Η παρουσία του Γενικού Προξένου της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη Oleksandr Gaman έδωσε ιδιαίτερη επισημότητα σε αυτό το γεγονός.

 

Ειλικρινείς ευχαριστίες στον Κύριο για αυτό το απίστευτο δώρο του Αγίου Βαπτίσματος, στους σεβαστούς Αρχιμανδρίτες π. Χαράλαμπο Νίτσεφ (Charalampy Nichev) και π. Βησσαρίωνα, και -το πιο σημαντικό- στους νονούς, για την ευκαιρία να νιώσουμε και να ζήσουμε τέτοιες υπέροχες στιγμές!».