Δημήτριος Καιρίδης: «Δούρειος Ίππος της Ρωσίας εντός του ΝΑΤΟ η Τουρκία» (VIDEO)

 


Σε μια σοβαρή δημόσια παραδοχή-καταγγελία για τη συμπαιγνία Ρωσίας και Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδος και της Ευρώπης προχώρησε ο Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και Βουλευτής της ΝΔ κ. Δημήτριος Κωνσταντίνου Καιρίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη δημοσιογράφο κ. Σία Κοσιώνη, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020.

 

Ο κ. Καιρίδης, ερωτώμενος για το ζήτημα των περίφημων ευρωπαϊκών κυρώσεων έναντι της διαρκώς αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, μίλησε, για πρώτη φορά ίσως, τόσο καθαρά, εξηγώντας ότι δεν πρόκειται για μία τόσο απλή και εύκολη υπόθεση, δεδομένου ότι για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης απαιτείται ομοφωνία των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και στην Ένωση υπάρχουν κράτη, όπως η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής, που ενώ δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να ψηφίσουν υπέρ των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, εκβιάζονται όμως από την Άγκυρα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, όπου επίσης απαιτείται ομοφωνία για τη λήψη αποφάσεων. Και ο εκβιασμός αυτός συνίσταται στην απειλή της Τουρκίας ότι δεν θα συνομολογήσει σε μέτρα και ενέργειες της Συμμαχίας με στόχο την θωράκιση και προστασία των χωρών αυτών έναντι της διαρκούς, ιστορικής ρωσικής απειλής. 

Το συμπέρασμα είναι απλό. Ρωσία και Τουρκία παίζουν ένα αντιευρωπαϊκό και αντινατοϊκό συνωμοτικό παιχνίδι, με στόχο την αποδυνάμωση και των δύο αυτών κορυφαίων δυτικών Συμμαχιών. Ή, για να το πούμε ορθότερα, η Μόσχα χρησιμοποιεί τον μεγαλοϊδεατισμό της Άγκυρας προκειμένου να τοποθετήσει μία ακόμη ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια αυτών των Συμμαχιών. 

Κανένας νουνεχής και σώφρων παρατηρητής δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία για το ρόλο που παίζει η Ρωσία του Πούτιν σε όλο αυτό το επικίνδυνο σκάκι κατά της Ελλάδος και της Ευρώπης. Οι εν Ελλάδι ρωσόφιλοι καθίστανται ακόμη περισσότερο έκθετοι έναντι της Πατρίδος και των Εθνικών μας Συμφερόντων. 

Ας το πούμε λοιπόν καθαρά και ξάστερα: η με όποιο τρόπο υποστήριξη και παροχή εκδουλεύσεων στη Ρωσία του Πούτιν, υπό αυτές τις συνθήκες, ισοδυναμεί με Εσχάτη Προδοσία. Και όσοι την καλλιεργούν και την εξυπηρετούν είναι εχθροί της Πατρίδος και του Ελληνισμού.




 

Υ.Γ. Οι ραγδαίες εξελίξεις έρχονται να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω:

 

Η Τουρκία εξέδωσε δύο νέες NAVTEX για ρωσικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο


 

Η Τουρκία εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης δύο NAVTEX για ρωσικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Η διπλή ναυτική οδηγία, όπως αναφέρει η hurriyet, θα γίνει με πραγματικά πυρά, εντός του Σεπτέμβρη, με την ονομασία «ρωσικές ασκήσεις πυρός». Οι δύο ασκήσεις θα γίνουν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή, στο όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ανατολικά της Κύπρου. 



Σύμφωνα με τις NAVTEX που δημοσίευσε ο Τούρκος ανταποκριτής του MiddleEastEye, Ραζίπ Σοϊλού, οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 8-22 Σεπτεμβρίου και 17-25 Σεπτεμβρίου. Η μία άσκηση αναμένεται να γίνει κοντά στο ερευνητικό Oruc Reis, στο όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, ενώ η δεύτερη στην κυπριακή ΑΟΖ. 



Στις δύο NAVTEX που εξέδωσαν οι Τούρκοι από την Αττάλεια, τονίζουν πως θα πρέπει να υπάρξει προσοχή ώστε να μην ενοχληθούν τα ερευνητικά τους σκάφη Barbaros και Orus Reis που πλέουν κοντά στις περιοχές των ρωσικών ασκήσεων πραγματοποιώντας έρευνες.


 

Πηγή: iefimerida.gr