Τάσος Χατζηβασιλείου: Ευθεία υπονόμευση του ΝΑΤΟ η έκδοση NAVTEX από την Άγκυρα για λογαριασμό της Ρωσίας (video)

 


Παρά τις προσπάθειες της ρωσικής προπαγάνδας να διασκεδάσει τις δυσμενείς εντυπώσεις που -για μία ακόμη φορά, μετά και τις γνωστές θέσεις του Κρεμλίνου για την Αγία Σοφία- προκαλεί στην ελληνική κοινή γνώμη η προκλητική παρέμβαση του ρωσικού παράγοντα στην Ανατολική Μεσόγειο σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου, η πραγματικότητα δεν μπορεί ούτε να ωραιοποιηθεί ούτε και να διαστρεβλωθεί.

 

Το γεγονός ότι μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, όπως η Τουρκία, εκδίδει NAVTEX για πραγματοποίηση ρωσικών πολεμικών ασκήσεων στις περιοχές όπου η Τουρκία παραβιάζει κατάφωρα την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα και τα αντίστοιχα κυρίαρχα δικαιώματα των δύο αυτών κρατών, δεν μπορεί παρά να είναι μια ακόμη ευθεία προσπάθεια της Μόσχας να συνδράμει στις άδικες και παράνομες διεκδικήσεις της Άγκυρας σε βάρος τους. Και αυτό, ως προς την Ελλάδα, συνιστά και απόπειρα υπονόμευσης της ίδιας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Ο Τζέφρι Πάιατ δικαιώνεται: Οποιαδήποτε σύγκρουση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία θα βλάψει και τις δύο αυτές χώρες και θα ωφελήσει μόνο τη Ρωσία του Πούτιν και τα σχέδιά της στην περιοχή. 

Ο διεθνολόγος, διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και βουλευτής της ΝΔ κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020, μίλησε καθαρά για το τι κρύβεται πίσω από την ρωσοτουρκική πρόκληση στην Ανατολική Μεσόγειο. Η εκνευρισμένη "διάψευση" της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Μαρίας Ζαχάροβα, όχι μόνο δεν πείθει, αλλά μάλλον επιβεβαιώνει ότι ο κλέφτης πιάστηκε στα πράσα...