Προκαλεί και πάλι η Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα...

 


Η Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα έχει ενοχληθεί σφόδρα επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των μη ψεκασμένων Ελλήνων έχουν αντιληφθεί το βρώμικο ρόλο που, για μία ακόμη φορά στην Ιστορία, παίζει η Μόσχα σε βάρος του Ελληνισμού, βάζοντας πλάτη στην προκλητικότητα της γείτονος.

 

Επιτίθενται οι Ρώσοι με ανακοινώσεις της πρεσβείας στα ελληνικά ΜΜΕ, επειδή προβάλλουν το αυτονόητο και δεν πείθονται στη ρωσική προπαγάνδα, σύμφωνα με την οποία δεν... τρέχει και τίποτα που το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό επέλεξε, ειδικά αυτήν την περίοδο, να πραγματοποιήσει ασκήσεις ακριβώς στις περιοχές όπου εκδηλώνεται η τουρκική προκλητικότητα σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου και μάλιστα αυτές τις ασκήσεις τις ανακοίνωσε η... Τουρκία, εκδίδοντας τις σχετικές NAVTEX... 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσική Πρεσβεία επιτίθεται σε Έλληνες δημοσιογράφους, συγγραφείς, κλπ. Είναι η μόνη Πρεσβεία στην Ελλάδα που κάνει κάτι τέτοιο και πρέπει να μας προβληματίσει αυτό το θράσος και η πρόκληση των Ρώσων διπλωματών. 

Φαίνεται ότι η ελευθερία του λόγου και η αλήθεια τους προκαλούν αλλεργία και νομίζουν ότι βρίσκονται στη Μόσχα, όπου ισχύει το "ό,τι πεις εσύ αφεντικό"... 

Δεν έχουν καταλάβει οι κύριοι της Ρωσικής Πρεσβείας ότι σε ελεύθερες και δημοκρατικές χώρες, όπως η Ελλάδα, η προπαγάνδα και το ψέμα κάποια στιγμή αποκαλύπτονται. Διότι, παρά τα προβλήματά μας, υπάρχει ακόμη ελευθερία στην έκφραση και το διάλογο. 

Αγαπητοί κύριοι της Ρωσικής Πρεσβείας, εμείς εδώ δεν συνηθίζουμε να... δηλητηριάζουμε τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης. Όπως επιβάλλει η Δημοκρατία, εάν δεν μας αρέσει ένας πολιτικός τον καταψηφίζουμε στις εκλογές. Μέχρι εκεί. 

Καλό θα είναι, λοιπόν, να αξιοποιήσετε την παραμονή και τη φιλοξενία σας στην Ελεύθερη και Δημοκρατική Ελλάδα μας και να διδαχθείτε κάτι από Δημοκρατία, Ελευθερία του λόγου και ανοχή στη διαφορετική άποψη. Μπορεί στη Ρωσία αυτά να μην σας είναι χρήσιμα, ίσως και να αποβούν... μοιραία, αλλά όσο φιλοξενείστε στην Ελλάδα καλό είναι να τα γνωρίζετε και προπάντων να τα σέβεστε.

 

Υ.Γ. Η αλήθεια είναι ότι τα ελληνικά ΜΜΕ έπαιξαν την "διάψευση", αντίθετα με ό,τι ψευδώς ισχυρίζεται η Ρωσική Πρεσβεία. Απλά κανένας δεν πίστεψε τη "διάψευση" αυτή. Διότι όταν υπάρχουν πράξεις επαναλαμβανόμενες που δείχνουν την προτίμηση της Μόσχας στους εχθρούς της Ελλάδος, τα λόγια και οι "διαψεύσεις" όχι μόνο δεν πείθουν αλλά και προκαλούν έτι περισσότερο το δημόσιο αίσθημα. Καλύτερα λοιπόν να σιωπούν οι Μοσχοβίτες. Έχουν αρκετά λερωμένη τη φωλιά τους για να κουνάνε και το δάκτυλο προς τους Έλληνες.