Τον Ιούνιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας εγκαινίασε 13 νέους ναούς σε διάφορα μέρη της Ουκρανίας


 

Ο αριθμός των ενοριών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας αυξάνεται κάθε μήνα. Σε 13 διαφορετικά μέρη της Ουκρανίας, οι ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας εγκαινίασαν ή θεμελίωσαν νέους ναούς κατά τον Ιούνιο.

 

«Αυτό δείχνει ότι η Εκκλησία είναι ζωντανή, μεγαλώνει, ενισχύεται, χτίζεται. Και παρά το γεγονός ότι οι αντίπαλοί μας είναι με κάθε τρόπο εχθρικοί εναντίον της μοναδικής κανονικής Εκκλησίας στην Ουκρανία και ενάντια στον Θεό, ρίχνουν νερό στο μύλο του Θεού, ενισχύοντας έτσι την τοπική μας Εκκλησία και ενώνοντας τους ανθρώπους γύρω από τον Χριστό τον Σωτήρα και τον Προκαθήμενό μας, Μητροπολίτη Επιφάνιο. Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!», σχολίασε σχετικά με το ζήτημα αυτό ο Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Τσουπρίν, ο οποίος ανήκει στο Μητροπολίτη Βίνιτσας Συμεών και προσήλθε μαζί του στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία από το Πατριαρχείο Μόσχας μετά την Ενωτική Σύνοδο και τη δημιουργία της μόνης Κανονικής Τοπικής Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Μάλιστα, στη δημοσίευσή του, ο π. Σωφρόνιος παραθέτει αναλυτική λίστα των ναών που καθιερώθηκαν κατά τον τελευταίο μήνα στην Ουκρανία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πνευματικό Μέτωπο της Ουκρανίας