Το... «αιώνιον πυρ» της Κολάσεως θα λατρεύουν στον παγανιστικό Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας!


 

Απαράδεκτες καταστάσεις σε ένα Ναό που εγκαινίασε ο πατριάρχης της Μόσχας και δεν θυμίζει τίποτα από Χριστιανισμό, πολλώ δε μάλλον από Ορθοδοξία...

 


Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά ο συγκρητιστικός μετασχηματισμός της Ρωσικής «Ορθοδοξίας» σε μια ανίερη σέκτα-ομπρέλα για όλες τις παγανιστικές και θρησκευτικές παραδόσεις των λαών της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ανήμπορη (μάλλον και απρόθυμη) να αντισταθεί στις επιταγές του κυρίαρχου Ρωσικού Κράτους, η Ρωσική Εκκλησία συμμετέχει και «ευλογεί» αυτές τις κραυγαλέες πράξεις αποστασίας από το δόγμα και την Ιερά Παράδοση της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας. Το μόνο που ενδιαφέρει την ηγετική ομάδα του «πατριαρχείου Μόσχας» είναι η κοσμική εξουσία και η επιρροή, τα οποία επιδιώκει να επιτύχει με τη βοήθεια του οπλοστασίου του δικτάτορα Πούτιν και των λοιπών αντίθεων και απάνθρωπων βαρβάρων του Κρεμλίνου.

Για τη φρίκη που αποτυπώθηκε στο λεγόμενο «Κύριο Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», τον οποίο ανήγειρε η εωσφορική αλαζονεία και μεγαλομανία μιας αμετανόητης Αυτοκρατορίας του Κακού, γράψαμε πέρυσι, κατά τα εγκαίνιά του από τον πατριάρχη Κύριλλο, παραθέτοντας και χαρακτηριστικό φωτογραφικό υλικό, που αποδεικνύει ότι αυτός ο «ναός» δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία και τη λατρεία του εν Τριάδι μόνου αληθινού Θεού. Διαβάσετε τα σχετικά εδώ. Κριτική για αυτή τη φρικαλεότητα έχουν ασκήσει ακόμη και κάποιοι ελάχιστοι κληρικοί της Ρωσικής Εκκλησίας, με συνέπεια να... τιμωρηθούν (διαβάσετε εδώ).

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερη θεολογική και εκκλησιαστική παιδεία, για να διαπιστώσει, με μόνη την εικόνα και το περιβάλλον αυτού του «ναού», ότι απουσιάζει από αυτόν το Άγιο Πνεύμα, ενώ κάποιο άλλο «πνεύμα» έχει ενθρονιστεί και λατρεύεται εκεί... Αλλά, για να μην έχουμε καμία αμφιβολία περί τούτου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας φρόντισε να επισημοποιήσει με ιδιαίτερο συμβολισμό αυτή την αντίχριστη πραγματικότητα. Όπως διαβάζουμε σε σχετικές πηγές:


«Μια φλόγα από το “αιώνιο πυρ” που υψώνεται από το έδαφος μέσω ενός πενταγωνικού αστεριού κοντά στο τείχος του Κρεμλίνου παραδόθηκε στον κύριο ναό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στις 21 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, “Ως μέρος των αναμνηστικών εκδηλώσεων που αφιερώθηκαν στην Ημέρα της Μνήμης και της Θλίψης, οι στρατιώτες της τιμητικής φρουράς άναψαν ένα λύχνο από την Αιώνια Φωτιά”...

Η Χριστιανική παράδοση κυριαρχείται από μια αρνητική στάση απέναντι στον συμβολισμό της αιώνιας (άσβεστης) φωτιάς, με βάση τις περίφημες λέξεις του Ευαγγελίου του Ματθαίου: «πορεύεσθε ἀπ᾿ ἐμοῦ οἱ κατηραμένοι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον τὸ ἡτοιμασμένον τῷ διαβόλῳ καὶ τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ» (Ματθ. 25:41).

Στην Ορθοδοξία, τιμάται συμβολικά το Άγιο Φως, το οποίο όμως πιστεύεται ότι προέρχεται από ψηλά, όχι από το έδαφος...».