Το όλο εγχείρημα της Μοσχοβίας, παρά τα λεφτά που διέθεσαν οι πράκτορες του Κρεμλίνου με και χωρίς ράσα, πήγε στράφι...


 

Σε ελληνόφωνη ιστοσελίδα εκκλησιαστικών ειδήσεων διαβάσαμε ότι έγινε κάποια... διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Κίεβο. Στην ιστοσελίδα, η οποία αναγράφει ότι το ρεπορτάζ είναι δικό της, υπάρχει προφανής έλλειψη των πλήρων και πραγματικών δεδομένων, ενώ γίνεται ιταμή προσπάθεια να εμφανιστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης ότι τάχα... κρύφτηκε για να μην τον αποδοκιμάσουν οι συγκεντρωθέντες! 

Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική: οι ελάχιστοι ταλαίπωροι πληρωμένοι με ρώσικο χρήμα που μαζεύτηκαν (διαβάστε εδώ), απέφυγαν επιμελώς να "διαμαρτυρηθούν" σε οποιοδήποτε σημείο κοντά στους τόπους όπου θα υπήρχε επίσημη και παρατεταμένη παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου! Δεν πήγαν, για παράδειγμα, ούτε στην πλατεία του Αγίου Μιχαήλ, ούτε στην πλατεία του Σταυροπηγίου του Αγίου Ανδρέα, ούτε, φυσικά, στην Αγία Σοφία του Κιέβου. Μαζεύτηκαν σε μια πλατεία απέναντι από το Ουκρανικό Κοινοβούλιο σε στιγμή που δεν υπήρχε καμία επίσκεψη του Πατριάρχη... Ο Πατριάρχης επισκέφθηκε επίσημα το Ουκρανικό Κοινοβούλιο το απόγευμα του Σαββάτου και όχι το πρωί, όταν είχαν μαζευτεί οι "πιστοί" του Ονούφριου... Η αστυνομία κατάσχεσε πολλά από τα πανό και τις αφίσες που κρατούσαν, συνέλαβε και κάποιους, διότι, σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία, με τα συνθήματα μίσους υποδαύλιζαν τη θρησκευτική μισαλλοδοξία και τη βία, γεγονός που απαγορεύεται και στην Ουκρανία, όπως και στην Ελλάδα με τον αντιρατσιστικό νόμο.

Γενικώς, το όλο εγχείρημα της Μοσχοβίας, παρά τα λεφτά που διέθεσαν οι πράκτορες του Κρεμλίνου με και χωρίς ράσα, πήγε στράφι...

Και αυτό το κατέδειξαν πάνω από 15.000 Ουκρανοί που προσήλθαν σε μια Θεία Λειτουργία, για να λάβουν την Ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχου και να τον ευχαριστήσουν για όσα έκανε και κάνει για την Εκκλησία και για την Πατρίδα τους.

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου πολλά τα έτη!

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!