Ιστορική απόφαση του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι: Το Βάπτισμα των Ρως-Ουκρανίας είναι η δική μας Ιστορία και κανένας δεν θα την κλέψει!


 

Ένα ηχηρό χαστούκι στη μοσχοβίτικη ιμπεριαλιστική μυθολογία του "Ρωσικού Κόσμου" έδωσε σήμερα ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπογράφοντας ένα ιστορικό Διάταγμα ενώπιον των χιλιάδων επισήμων και απλών πολιτών που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου για τον εορτασμό της 30ής Επετείου της Ανεξαρτησίας της χώρας.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, με το Διάταγμα αυτό, καθιέρωσε την Ημέρα Εορτασμού του Βαπτίσματος των Ρως-Ουκρανίας ως Εθνική Εορτή της Ιδρύσεως του Ουκρανικού Κράτους, κατεδαφίζοντας έτσι όλη τη σχετική προπαγάνδα και παραποίηση της Ιστορίας των Ρως που επιχειρείται εδώ και αιώνες από τη Μοσχοβία.

Σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της επίσημης ομιλίας του ο Ουκρανός Πρόεδρος επεσήμανε:

"Η Ορθοδοξία (ενν. των Ρως) ξεκίνησε εδώ! Η αρχαία σλαβονική γλώσσα, της οποίας διάδοχος είναι η σύγχρονη ουκρανική, επίσης ξεκίνησε εδώ!

Εδώ ξεκίνησε το Κράτος μας. Και όλοι θα εορτάζουμε τη γέννηση και άνθηση του Ουκρανικού Κράτους κατά την Ημέρα του Βαπτίσματος των Ρως-Ουκρανίας.

Και για όλα αυτά υπογράφω σήμερα το σχετικό Διάταγμα."


________________


Ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου εδώ

Η φωτογραφία από το Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας