Οι μοσχοβίτικοι δαίμονες που στοιχειώνουν την Ουκρανία δεν αντέχουν στην παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου!


 

Έγινε και αυτό. Ένα από τα πολλά ανομήματα της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ουκρανία, η οποία πλέον έχει εκτροχιασθεί πλήρως και τίποτα δεν προοιωνίζει ότι θα συνέλθει πνευματικά, τουλάχιστον σε επίπεδο κορυφής...

Σήμερα το πρωί, πριν από τη Μεγάλη Παρέλαση στο Μαϊντάν του Κιέβου, έγινε η καθιερωμένη Διαθρησκευτική Προσευχή "Ευλογία της Ουκρανίας", έξω από την Αγία Σοφία του Κιέβου, με την παρουσία του Προέδρου Ζελένσκι και των επικεφαλής όλων των Εκκλησιών και Θρησκειών της Ουκρανίας. Παρόντες ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος, ο εν Κιέβω Μητροπολίτης της Μόσχας Ονούφριος, ο Αρχιεπίσκοπος των Ουνιτών Σβιατοσλάβος, ο Αρχιεπίσκοπος των Ρωμαιοκαθολικών, καθώς και οι επικεφαλής των Μουσουλμάνων, των Εβραίων κλπ.

Στο γεγονός αυτό, στο οποίο πάντοτε συμμετέχουν μόνο οι επικεφαλής των θρησκειών της Ουκρανίας, δεν επρόκειτο να συμμετάσχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος άλλωστε την ίδια ώρα, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, επρόκειτο να συναντήσει τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας, ο οποίος και του παρέθεσε επίσημο πρόγευμα πριν από την Παρέλαση.




Παρ' όλα αυτά, και ενώ οι Μοσχοβίτες γνώριζαν ότι ο Οικουμενικός δεν θα συμμετείχε, για να δείξουν στα εν Μόσχα αφεντικά τους ότι τάχα "αντιστέκονται", είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα προσέλθουν στην κοινή προσευχή εάν ήταν παρών ο Οικουμενικός Πατριάρχης!!! Προφανώς, ο Ονούφριος και οι συν αυτώ "άγιοι" δεν έχουν πρόβλημα να συμπροσεύχονται με μουσουλμάνους, αλλά μόνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη...

Τέλος πάντων, ο Πατριάρχης, όπως είπαμε, ούτε επρόκειτο να πάει ούτε και πήγε, οπότε πήγε κανονικά ο Ονούφριος... Και δόθηκε η αφορμή στη μοσχοβίτικη προπαγάνδα να εξαπολύσει καταιγισμό ψευδών ειδήσεων, ότι τάχα το Ουκρανικό Κράτος τους άκουσε και... υποχρέωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη να μην παρευρεθεί στη Διαθρησκειακή Προσευχή!!!

Βέβαια, το πρόβλημά τους τώρα είναι να εξηγήσουν γιατί ο Ονούφριος πήγε τελικά στην παρέλαση (έστω και κρυπτόμενος πίσω από τις... κυρίες), στην οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρευρέθη και μάλιστα σε κεντρική τιμητική θέση, ενώ προηγουμένως είχαν διακηρύξει ότι θα απέχουν από οποιοδήποτε γεγονός στο οποίο θα ήταν παρών ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας...




Αλλά, πάνω που έγραφα αυτές τις λέξεις έσπευσαν κάποιοι να μας... ενημερώσουν ότι τάχα ο Ονούφριος πήγε στην παρέλαση επειδή η Κυβέρνηση της Ουκρανίας του έκανε το χατίρι και "έκοψε" τον Οικουμενικό Πατριάρχη από την προσευχή στην Αγία Σοφία!!! Και τα γράφουν αυτά λες και απευθύνονται σε χαχόλους... Κούνια που σας κούναγε...

Τέλος, να σημειωθεί ότι την κεντρική προσευχή, ως προεξάρχων, τέλεσε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος, οι δε λοιποί επικεφαλής θρησκειών, όπως και ο Ονούφριος, διάβασαν απλά από ένα μικρό λογύδριο... Το Ουκρανικό Κράτος λοιπόν έδειξε, και με αυτόν τον τρόπο, ποια είναι η επίσημη κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

 

Για το θέμα, πολύ πριν παπαγαλίσουν οι γνωστοί άγνωστοι, είχε γράψει και το Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας. Παραθέτουμε σε μετάφραση το σχετικό δημοσίευμα:

 

Η εν Ουκρανία Ρωσική Εκκλησία λανσάρει ψεύδη για το ότι τάχα δεν επέτρεψε στον Βαρθολομαίο να συμμετάσχει στη διαθρησκευτική προσευχή για την Ουκρανία

 

Η εν Ουκρανία Ρωσική Εκκλησία κυκλοφόρησε μια ψευδή είδηση ότι τάχα δεν επέτρεψε στον Βαρθολομαίο να συμμετάσχει στη διαθρησκευτική προσευχή κοντά στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο και το παρουσιάζει ότι δήθεν "οι αρχές άκουσαν τα λόγια μας".

Το πρωί της 24ης Αυγούστου, ο Μητροπολίτης Αντώνιος (Πακάνιτς) της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας καυχήθηκε ότι "εισακούστηκαν" και ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν ήταν παρών στη σημερινή προσευχή για την Ουκρανία στην Αγία Σοφία του Κιέβου. Ένας άλλος επίσκοπος του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Ιωνάς (Τσερπάνοφ), έγραψε κάτι παρόμοιο. "Η πολιτεία άκουσε τη φωνή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας", έγραψε. Ο Alexander Voznesensky, γνωστός πράκτορας της GRU με έδρα την Κύπρο, προχώρησε ακόμη περισσότερο στις εικασίες του, γράφοντας ότι «ο Βαρθολομαίος φέρεται να απομακρύνθηκε από τους συμμετέχοντες».

Το «Πνευματικό Μέτωπο της Ουκρανίας» έμαθε από τις δικές του πηγές ότι η παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην διαθρησκειακή προσευχή κοντά στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο δεν είχε προγραμματιστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση αυτή συμμετέχουν πάντα εκπρόσωποι όλων των εκκλησιαστικών και θρησκευτικών οργανισμών μόνο από την Ουκρανία.

«Επισήμως, εκείνη τη στιγμή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε πρωινό και μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας Denys Shmyhal, από την οποία έφυγε για την παρέλαση. Στη διαδικασία προετοιμασίας της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη, υπήρξαν σκέψεις για την πρόσκληση ξένων επισκεπτών στη διαθρησκευτική προσευχή κοντά στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας, αλλά συμφωνήθηκε από κοινού ότι αυτό είναι ένα εσωτερικό γεγονός της Ουκρανίας», μας είπε ο συνομιλητής μας.

Αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από το μήνυμα της υπηρεσίας τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Facebook: το πρωί της 24ης Αυγούστου, ο Παναγιώτατος είχε επίσημη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας Denys Shmyhal.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσευχήθηκε για την Ουκρανία στην Αγία Σοφία στις 22 Αυγούστου μαζί με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτη Επιφάνιο. Ήταν τότε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας που έγινε η προσευχή για την απελευθέρωση της γης μας από την "εισβολή των ξένων" και την ειρήνη στην Ουκρανία. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε επίσης με τα παιδιά των πεσόντων Ουκρανών βετεράνων του ρωσο-ουκρανικού πολέμου. Ξεκίνησε την επίσκεψή του τιμώντας τους πεσόντες ήρωες στο Τείχος της Μνήμης.

Με αυτό το ψεύδος, η εν Ουκρανία Ρωσική Εκκλησία μάλλον θέλει να δικαιολογήσει την παρουσία του Ονούφριου στη σημερινή παρέλαση. Πριν από λίγες ημέρες, ο Μητροπολίτης της Ρωσικής Εκκλησίας Αντώνιος (Πακάνιτς) απείλησε ότι: «Οι πιστοί μας δεν θα καταλάβουν εάν ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας ή ένας εκπρόσωπος είναι παρών στις εκδηλώσεις στις οποίες παραβρέθηκε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Μπορούμε να πούμε κατηγορηματικά ότι σε εκείνες τις εκδηλώσεις όπου θα είναι παρών ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος της Εκκλησίας μας».

Και τι πραγματικά συνέβη; Παρά τη δηλωμένη «κατηγορηματική απουσία» στην εν Ουκρανία Ρωσική Εκκλησία, ο επικεφαλής της Ονούφριος ήταν παρών στις αφιερωμένες στην Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας εκδηλώσεις, παρόλο που ήταν παρών και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Φυσικά, η εν Ουκρανία Ρωσική Εκκλησία καταλαβαίνει ότι εάν ο Ονούφριος δεν πήγαινε εκεί, θα ήταν μια πλήρης κατάρρευση για την Εκκλησία της Μόσχας στην Ουκρανία και μια επανάληψη του σκανδάλου "να μην σηκωθούμε" στην Ουκρανική Βουλή προς τιμήν των πεσόντων Ηρώων της Ουκρανίας.

Για να καλύψει με κάποιο τρόπο μια τόσο ξεκάθαρη αποτυχία, η εν Ουκρανία Ρωσική Εκκλησία αποφάσισε να περάσει τα ψέματά τους ως πραγματικότητα. Εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Μόσχας διέδωσαν το ψέμα ότι ο Ονούφριος ήρθε στη διαθρησκειακή προσευχή στην Αγία Σοφία μόνο και μόνο επειδή "ο Βαρθολομαίος αποκλείστηκε". Όπως έχουμε ήδη γράψει, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν σχεδίαζε να λάβει μέρος σε αυτήν την εκδήλωση και δεν ήταν καν στο πρόγραμμα.