Ο Άγιος Λουκάς, Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλως και Κριμαίας: διωγμένος από το Αθεϊστικό Σοβιετικό Καθεστώς και τη Σεργιανική Ρωσική "Εκκλησία"


 

Ο Άγιος Λουκάς, Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλως και Κριμαίας, έχει αγιοκαταταχθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο κατόπιν αιτήματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας και του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου, σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις του Τόμου Αυτοκεφαλίας.

Ο Άγιος Λουκάς διώχθηκε από το Σοβιετικό Καθεστώς με τη συνενοχή και συναίνεση της Σεργιανικής Ρωσικής Εκκλησίας των πρακτόρων της KGB. Εκδιώχθηκε σε μια εποχή που η επίσημη "Εκκλησία" της Μόσχας απολάμβανε τεράστιας ανοχής και ανοιγμάτων από το καθεστώς, ιδιαίτερα μετά τον λεγόμενο "Πατριωτικό Πόλεμο" και την ίδρυση του "Πατριαρχείου Μόσχας" από τον Στάλιν.

Το αίμα και τα βάσανα του μεγάλου Αγίου Λουκά βρίσκεται στα κεφάλια τόσο του αθεϊστικού καθεστώτος όσο και του αντιθέου "Πατριαρχείου Μόσχας" του Σεργιανισμού...

Αυτά για να μην σας παραμυθιάζουν οι Μοσχοβίτες για τους Αγίους που αναδείχθηκαν επί του Σοβιετικού Αθεϊσμού. Όλοι οι πραγματικοί Άγιοι εκείνης της σκοτεινής περιόδου ήταν πρωτίστως "απόκληροι" και "αποκηρυγμένοι" από την επίσημη "Ρωσική Εκκλησία" που είχε ταυτισθεί απολύτως με το Καθεστώς των Μπολσεβίκων και επισήμως διακήρυττε ότι "δεν υπάρχουν θρησκευτικές διώξεις στη Σοβιετική Ένωση"!!!