Κίεβο: Ευχαριστήρια προσευχή με την ευκαιρία της τρίτης επετείου της Ενωτικής Συνόδου (φωτογραφίες)


 

Στις 15 Δεκεμβρίου 2021, με την ευκαιρία της τρίτης επετείου της Ενωτικής Συνόδου, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος τέλεσε ευχαριστήρια προσευχή στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ με τους Χρυσούς Τρούλλους.

Με τον Προκαθήμενο της τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας συμπροσευχήθηκαν ο Μητροπολίτης Βίνιτσας και Μπαρ Συμεών, Ο Μητροπολίτης Περιασλάβ Αλέξανδρος, ο Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου Δανιήλ (της εν ΗΠΑ υπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας), ο Αρχιεπίσκοπος Βίσχοροντ Αγαπητός, ο Επίσκοπος Φαστίβ Βολοντίμιρ, ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη Επίσκοπος Κομάνων Μιχαήλ, οι οσιώτατοι αδελφοί της Μονής του Αγίου Μιχαήλ με τους Χρυσούς Τρούλους και πολυάριθμοι προσκεκλημένοι κληρικοί.

Ο πέμπτος Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και η σύζυγός του Μαρίνα, καθώς και ο Πρέσβης της Ουκρανίας στο Βατικανό Ανδρέας Γιουράς παρέστησαν επίσης στην προσευχή.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Μακαριώτατος κήρυξε τον Θείο λόγο και απένειμε υψηλές εκκλησιαστικές διακρίσεις στους Πέτρο και Μαρίνα Ποροσένκο.

Επίσης την ημέρα αυτή, ο Προκαθήμενος έλαβε συγχαρητήριες ευχές από τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας, κυβερνητικούς αξιωματούχους, πολιτικούς και διάφορα δημόσια πρόσωπα και προσωπικότητες του πνεύματος και του πολιτισμού.




































 

Πηγή