Ακάθεκτος βαδίζει προς την άβυσσο της απωλείας ο μοιχεπιβάτης και οιονεί σχισματικός «πατριάρχης» Μόσχας Κύριλλος


 

«Ἰούδας ὁ δοῦλος καὶ δόλιος, ὁ μαθητὴς καὶ ἐπίβουλος, ὁ φίλος καὶ διάβολος, ἐκ τῶν ἔργων ἀπεφάνθη...»

 

Μετά τις αλλεπάλληλες αντικανονικές εισπηδήσεις σε κανονικά εδάφη του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Μικρά Ασία, όπου αποστέλλονται ανευλόγητοι «ιερείς»-πράκτορες των Ρωσικών Μυστικών Υπηρεσιών να «λειτουργούν» παρέα με γκρουπ Ρώσων τουριστών στις αρχαίες καθέδρες των Επαρχιών του Οικουμενικού Θρόνου (όπως π.χ. στα Μύρα της Λυκίας), ο διάβολος Κύριλλος προχώρησε σε ένα ακόμη απονενοημένο διάβημα αποστασίας και καταφρόνησης των Οικουμενικών Συνόδων και της δισχιλιετούς και καθηγιασμένης Πράξεως και Τάξεως (Ιεράς Παραδόσεως) της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας: προέβη σε κραυγαλέα αντικανονική εισπήδηση στο κανονικό έδαφος του παλαιφάτου Δευτεροθρόνου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Διπλό το ανόμημα: Εισπήδηση και Σιμωνία. Γιατί εξαγόρασε κάποιους ταλαίπωρους Αφρικανούς ιερείς (όσοι γνωρίζουμε από Ιεραποστολή στην Αφρική κατανοούμε το πώς...), ώστε να αποστατήσουν από τους κανονικούς χειροτονήσαντας αυτούς Επισκόπους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και να «ενταχθούν», όπως πανηγυρικά ανακοίνωσε η Διαρκής Σύνοδος του «πατριαρχείου» Μόσχας, στη Ρωσική Εκκλησία.

Τόσα εκκλησιαστικά εγκλήματα από μέρους του «πατριάρχη» Κυρίλλου έχουν συγκλονίσει τον Ουρανό που δεν θα αργήσει να στείλει βαρύ τον πέλεκυ της αποδοκιμασίας στο θλιβερό αυτό σταλινικό μόρφωμα που καταχρηστικώς και ευφημιστικώς αποκαλείται «Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία».

Και αυτή τη φορά δεν θα τους λυπηθεί κανείς.