Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λιγότερο από το 1% του πληθυσμού συμμετείχε στις χριστουγεννιάτικες λειτουργίες στην «Αγία Ρωσία»

 


Πάνω από 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τις Χριστουγεννιάτικες λειτουργίες στη Ρωσία (σε συνολικό πληθυσμό περίπου 144 εκατομμυρίων). Αυτό ανακοινώθηκε στις 8 Ιανουαρίου από την επίσημη εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας Ιρίνα Βολκ στον ιστότοπο του Υπουργείου για τα Μέσα Ενημέρωσης.

«1,4 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στις Χριστουγεννιάτικες ακολουθίες σε 5,9 χιλιάδες οικισμούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε η Ιρίνα Βολκ.

Την ασφάλεια των πιστών εξασφάλισαν 41,4 χιλιάδες αστυνομικοί. Συμμετείχαν επίσης η Ρωσική Φρουρά, ιδιωτικοί φρουροί, οι Άγρυπνοι και Κοζάκοι. Στο πλαίσιο της πρόληψης αδικημάτων, η αστυνομία έλεγξε τους χώρους και τις περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις, χρησιμοποιώντας και σκύλους. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας βρίσκονταν σε υπηρεσία κοντά σε εκκλησίες και μοναστήρια.

«Μέχρι το τέλος όλων των εορταστικών εκδηλώσεων, οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν να υπηρετούν στους χώρους που έχουν τοποθετηθεί», πρόσθεσε η Βολκ. (Πηγή)

***

Αναρωτιέμαι γιατί είναι απαραίτητη η παρουσία τόσων δυνάμεων ασφαλείας στους χώρους λατρείας ενός κράτους που ισχυρίζεται ότι είναι η μεγαλύτερη Ορθόδοξη χώρα και διεκδικεί μάλιστα να έχει τον πρώτο λόγο στα ζητήματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας;

Ειδικά εμείς οι Έλληνες, που επίσης ζούμε σε μια χώρα με συντριπτική πλειοψηφία τον Ορθόδοξο πληθυσμό, δεν έχουμε τέτοιες παραστάσεις. Ποτέ δεν χρειάστηκε η αστυνομία -ή πολύ περισσότερο οι... ειδικές δυνάμεις ασφαλείας- να περιφρουρήσουν τη λειτουργία των ναών μας ή να προστατεύσουν τους πιστούς που προσέρχονται σε αυτούς. Αυτό μπορεί να γίνεται μόνο σε χώρες όπου η Ορθοδοξία είναι υπό διωγμόν και οι πιστοί απειλούνται με τρομοκρατικές ενέργειες... Αλλά στην «Αγία Ρωσία» του Πούτιν και του Κυρίλλου συμβαίνουν τέτοια πράγματα;

Για τον αριθμό των πιστών που προσήλθαν στους ναούς της Ρωσίας κατά τη μία από τις δύο μεγαλύτερες Εορτές της Ορθοδοξίας, νομίζω περιττεύει κάθε σχολιασμός... Οι Ρώσοι έχουν στρέψει τις πλάτες τους στη Ρωσική Εκκλησία του Κυρίλλου και του Ιλαρίωνα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τραγικό τρόπο, ακριβώς επειδή η ηγεσία της Ρωσικής Εκκλησίας δεν έχει διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν στην επικράτηση του αθεϊσμού των Μπολσεβίκων πριν από ένα αιώνα περίπου.

Καλό είναι να προβληματιστούμε με όλα αυτά που είναι ελάχιστα γνωστά σε εμάς, οι οποίοι εδώ και δεκαετίες τρώμε το παραμύθι της «Αγίας Ρωσίας»...