Ο εν Μπορίσπολ Μητροπολίτης της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας Αντώνιος Πακάνιτς συνεχίζει να συκοφαντεί την Ουκρανία διεθνώς


 

Μάλλον οι ουκρανικές αρχές πρέπει να του ασκήσουν δίωξη για εσχάτη προδοσία. Εν μέσω πολέμου, συκοφαντεί την Ουκρανία και τις αρχές της σε ξένους.


Ο Αντώνιος, στις 20 Ιουνίου 2022, απέστειλε γράμμα, γεμάτο ψεύδη και συκοφαντίες κατά των Ουκρανικών Αρχών και του Ουκρανικού Λαού, στους προκαθημένους των Εκκλησιών με τις οποίες η Μόσχα δεν έχει διακόψει την ευχαριστιακή κοινωνία... Συνεχίζει λοιπόν να λειτουργεί ως πράκτορας της Μόσχας, την ίδια ώρα που με την "ευλογία" της Μοσχοβίτικης Εκκλησίας τα ρωσικά Ορκ καταστρέφουν την Ουκρανία και δολοφονούν το λαό της.

Ο Αντώνιος "διαμαρτύρεται" σε ξένους εκκλησιαστικούς ηγέτες ότι δήθεν "διώκεται" η εν Ουκρανία Ρωσική Εκκλησία... Έτσι ονομάζει την μαζική εγκατάλειψη αυτής της προδοτικής σέκτας από τον ίδιο τον Ουκρανικό Λαό! Δηλαδή, ο Αντώνιος καταφέρεται κατά των Ουκρανών Ορθοδόξων που, ως έχουν αναφαίρετο δικαίωμα, μαζικά εγκαταλείπουν την υπό τον Ονούφριο ρωσική εκκλησιαστική δομή και προσχωρούν στην κανονική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. 

Μοναδικός σκοπός του Αντωνίου είναι να συκοφαντήσει την ίδια τη χώρα του σε άλλες τοπικές Εκκλησίες που είτε δεν μπορούν είτε δεν... θέλουν να γνωρίζουν την αλήθεια για το τι πραγματικά συμβαίνει στο εκκλησιαστικό πεδίο στην Ουκρανία. Σκοπός του να δώσει τροφή στα προπαγανδιστικά δίκτυα του Κρεμλίνου ανά τον κόσμο εναντίον της ηρωικά αντιστεκόμενης στη ρωσική εισβολή Ουκρανίας.

Μια τέτοια συμπεριφορά πληροί όλες τις προϋποθέσεις του εγκλήματος της Εσχάτης Προδοσίας, εν καιρώ πολέμου και εν μέσω ανηλεών βομβαρδισμών και επιθέσεων της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και του Λαού της.

Ίσως ο θλιβερός αυτός επίσκοπος-πράκτορας του Κρεμλίνου επιδιώκει μόνο να ανεβάσει τα "ποσοστά" του στην ίδια τη Μόσχα, διαβλέποντας ότι το μέλλον του στην Ουκρανία είναι αβέβαιο, αν όχι αδύνατο... Ίσως ετοιμάζεται να πάει να βρει τους άλλους προδότες του Ουκρανικού Λαού που αναζήτησαν καταφύγιο στην καρδιά του κτήνους, όπως ο πρώην προδότης Πρόεδρος Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, που δραπέτευσε από την Ουκρανία, αφού πρώτα είχε αιματοκυλίσει τον Ουκρανικό Λαό κατά τις ιστορικές διαδηλώσεις του Euromaidan, το 2013-2014.

Ο Αντώνιος, πάντως, στο γράμμα προς τους αρεστούς στη Μόσχα προκαθημένους -μεταξύ των οποίων, δυστυχώς, και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος- δεν γράφει ούτε μια λέξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η Ρωσική Εκκλησία, παράνομα και αντικανονικά, άρπαξε από τον Ονούφριο όλες τις επισκοπές της κατεχόμενης Κριμαίας, ενώ ετοιμάζεται να πράξει το ίδιο και για άλλες επισκοπές που βρίσκονται στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας... Για αυτή την όντως ανίερη και προδοτική αρπαγή, ο Αντώνιος δεν βρήκε ούτε μισή φράση διαμαρτυρίας και καταγγελίας...

Είναι προφανές λοιπόν ότι ο άνθρωπος αυτός αποτελεί υπ' αριθμόν ένα εχθρό και προδότη της Ουκρανίας και του Λαού της. Και ελπίζουμε σύντομα να λάβει την πληρωμή που αξίζει στους προδότες...

__________

Το περιεχόμενο του προδοτικού γράμματος του Αντωνίου μπορείτε να διαβάσετε στην εξής σελίδα ρωσικής προπαγάνδας