Σεργκέι Τσάπνιν: Ο οργανισμός του κακούρκου και καταραμένου Κυρίλλου θα διαλυθεί στα σίγουρα...


 

Συγκλονιστικό κείμενο από τον Σεργκέι Τσάπνιν, έναν πρώην στενό συνεργάτη του Ρώσου πατριάρχη Κυρίλλου, στο ξεκίνημα της θητείας του, όταν πολλοί είχαν εξαπατηθεί και περίμεναν μια διαφορετική ποιμαντορία από αυτή που τελικώς επέλεξε ο ψευδοπατριάρχης: να γίνει αφενός ο Μεγάλος Ένοχος της διάσπασης της Ορθοδοξίας και αφετέρου ο ιδεολογικός απολογητής του Εγκληματικού Πολέμου του Πούτιν κατά της Ουκρανίας.

Ο Σεργκέι Τσάπνιν εδώ και χρόνια ασκεί αιτιολογημένη κριτική στον Κύριλλο. Ποτέ όμως δεν είχε φτάσει σε αυτό το σημείο αγανάκτησης και καταδίκης του "κακούργου" και "καταραμένου", όπως τον αποκαλεί πατριάρχη, ο οποίος οδηγεί τον οργανισμό του οποίου ηγείται, δηλαδή τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, σε βέβαιη διάλυση.

Η αλήθεια είναι ότι ο βάρβαρος πόλεμος των Ρώσων και η γενοκτονία που διαπράττουν σε βάρος του Ουκρανικού Λαού έχει υπερβεί πλέον κάθε κόκκινη γραμμή και μόνο υποκριτές και ανάξιοι της αποστολής τους μπορούν με ευτελή προσχήματα και ψευτοευσεβισμούς να μην λένε την αλήθεια με όλη την τραγικότητα και αποκρουστικότητα που αυτή έχει.

Γράφει επακριβώς ο Σεργκέι Τσάπνιν:

Αν ο Πατριάρχης Κύριλλος δεν ήταν δειλός και κυνικός, θα το είχε πει στην αρχή του πολέμου:

- Ναι, υποστηρίζω τον πόλεμο του Πούτιν κατά της Ουκρανίας. Δεν έχω τίποτα απολύτως να πω σε όσους ζουν στην Ουκρανία, αλλά ευλογώ όλους εκείνους στη Ρωσία να στείλουν τα παιδιά και τους συζύγους τους στα χαρακώματα. Θα πάω ο ίδιος εκεί, στην πρώτη γραμμή, σίγουρα. Και όταν λάβετε τα πιστοποιητικά θανάτου σας, θα τελέσω την κηδεία όλων των νεκρών συζύγων και γιων σας στον Κεντρικό Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και έτσι, όταν θα είχε θάψει 5.000, 10.000, 30.000, 50.000 Ρώσους στρατιώτες και θα μνημόνευε τον καθένα με το όνομά του, ίσως τότε να είχε νιώσει τη φρίκη του πολέμου και του θανάτου.

Αλλά όχι, κρύβεται από την πραγματικότητα. Τα ψευδοπνευματικά και ψευδοϊστορικά κηρύγματά του κατά τη διάρκεια του πολέμου αποτελούν ντροπή για την Εκκλησία και ο ίδιος είναι ένας κακοποιός. Το όνομά του να είναι καταραμένο.

Ο οργανισμός του οποίου ηγείται ο Κύριλλος θα διαλυθεί σίγουρα.

Αλλά η Εκκλησία του Χριστού, μια πραγματική κοινότητα εκείνων που προσπαθούν να ζουν σύμφωνα με τις εντολές Του, θα διατηρηθεί.

 

Πηγή