Ασεβέστατε και Βλάσφημε Μπάτσκας Ειρηναίε, πώς παραμένει ακόμη "κανονικός" ο Ονούφριος; Δεν αυτοανακηρύχθηκε "αυτοκέφαλος" πριν από 8 μήνες;


 

Πρώτο θέμα στο γνωστό εν Ελλάδι εκκλησιαστικό φερέφωνο της Ανίερης και Αιματοβαμμένης Μοσχοβίας η νέα βλάσφημη και έξω από κάθε έννοια Ορθοδόξου Θεολογίας και Εκκλησιολογίας παρέμβαση του γνωστού θλιβερού Σέρβου πράκτορα των μοσχοβίτικων συμφερόντων, του Μπάτσκας Ειρηναίου.

Δεν αξίζει πραγματικά τον κόπο να του απαντήσει κανείς πλήρως στον οχετό των εκκλησιαστικώς απαράδεκτων και αστήρικτων θέσεών του περί της διευθετήσεως του Ουκρανικού Σχίσματος από την Πρωτόθρονο Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

Είναι γνωστό ότι οι εξίσου ανίεροι και μητραλοίες Σέρβοι εθνικιστές και νεωτεριστές επίσκοποι αμφισβητούν τα Ιερά Προνόμια αιώνων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στα οποία στηρίζεται και η δική τους εκκλησιολογική υπόσταση και θέση ως αυτοκεφάλου Εκκλησίας και ως Πατριαρχείου. 

Και την ώρα που αμφισβητούν αυτά τα μοναδικά Προνόμια του Ιερού Κέντρου της Ορθοδοξίας, θεωρούν οι άφρονες και ξεπουλημένοι στους Μοσχοβίτες Σέρβοι ότι οι ίδιοι έχουν αυτοδικαίως αυτό που αρνούνται σε εκείνον που το έχει εκ των Οικουμενικών Συνόδων και της Εκκλησιαστικής Τάξεως και Πράξεως αιώνων. Δηλαδή, το δικαίωμα χορήγησης του αυτοκεφάλου στις κατά τόπους Εκκλησίες!

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, λοιπόν, σύμφωνα με τον άπιστο και άθεο Μπάτσκας Ειρηναίο, δεν έχει δικαίωμα να δίνει αυτοκεφαλία, γι' αυτό και, σύμφωνα με τις αιρετικές του απόψεις, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας είναι ανυπόστατη και σχισματική, παρά το Έκκλητο, παρά τις σχετικές Αποφάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Μητρός Εκκλησίας του Κιέβου! Και οι ίδιοι αυθαιρέτως έδωσαν έναν "τόμο" ψευδοαυτοκεφαλίας στην εν Βορείω Μακεδονία Εκκλησία και αξιώνουν αυτός να γίνει σεβαστός και αποδεκτός ως «κανονικός»!!! Μιλάμε για τέτοια αθλιότητα των Σέρβων ανθελλήνων και εξαγορασμένων αιρετικών, η οποία, τηρουμένων των αναλογιών και του ανύπαρκτου εκτοπίσματός τους είναι χειρότερη και από εκείνην της Μοσχοβίας! Δηλαδή, άλλο να βρυχάται η αρκούδα και άλλο το... ποντίκι! Εδώ μιλάμε απλά για σερβική κωμωδία ρασοφορεμένων παλιάτσων που μάλιστα δίνουν ανεπιτυχώς και χωρίς τάλαντο την ίδια παράσταση κάθε τόσο, απλά για να δώσουν το μήνυμα στα εγκληματικά αφεντικά τους στη Μόσχα ότι συνεχίζουν να μηρυκάζουν το μοσχοβίτικο σανό και να ξερνάνε τον αντίθεο εμετό της αποστασίας. 

Αλλά ας αφήσουμε όλα αυτά, Ασεβέστατε και Ανάξιε Ειρηναίε, και ας ερωτήσουμε ένα και μόνο: Ισχυρίζεσαι ότι ''Για την πλειονότητα των Εκκλησιών κανονικός είναι ο Κιέβου Ονούφριος''!!! Ως τι είναι κανονικός ο Ονούφριος; Από τον περασμένο Μάιο δεν διακήρυξε, κατόπιν γενικής Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως, ότι αποκόπτεται από τη Μόσχα και καθίσταται ανεξάρτητος; Πώς έγινε αυτό; Με τρόπο κανονικό; Ζήτησε και πήρε, έστω και καθ' υπέρβασιν ή κατ’ οικονομίαν, αυτοκέφαλο από τη Μόσχα; Πώς αυτοανακηρύχθηκε Προκαθήμενος αυτοκεφάλου Εκκλησίας χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ρωσικής Εκκλησίας από την οποία ισχυρίζεται εδώ και 8 ολόκληρους μήνες ότι έχει ανεξαρτητοποιηθεί; Τι ισχύει λοιπόν; Και πώς παραμένει κανονικός ένας ουσιαστικά... Ακέφαλος Μητροπολίτης, όπως ο εν Κιέβω Ονούφριος, ο οποίος άνευ κανονικής διαδικασίας απεκόπη από την Εκκλησία στην οποία ανήκε; 

Είναι προφανές ότι ο Μπάτσκας Ειρηναίος, ως αυθεντικός πράκτορας της Μοσχοβίας, μάλλον κάτι γνωρίζει περισσότερο από εκείνο που απατηλά ισχυρίζεται ο Ονούφριος και η λοιπή συμμορία των προδοτών με τα ράσα. Τους οποίους μάλιστα ο Μπάτσκας και οι λοιποί εξ ίσου άθλιοι και εθνικιστές Σέρβοι θεωρούν περίπου ως... "μάρτυρες" που διώκονται τάχα από την "κρατική τρομοκρατία" και την "βλάσφημη εισβολή αστυνομικών και “υπαλλήλων της υπηρεσίας ασφαλείας”", όπως συκοφαντεί ο Μπάτσκας τους Ήρωες της Ουκρανίας που αμύνονται ενάντια στην εγκληματική ρωσική εισβολή και είναι φυσικό να προσπαθούν να εντοπίσουν και να εξουδετερώσουν τους εντός των τειχών προδότες και δωσιλόγους, ανεξαρτήτως της ιδιότητάς τους, είτε είναι ρασοφόροι είτε όχι.

Αλλά για τους Σέρβους, φυσικά, και μάλιστα για την παραπαίουσα Σερβική Εκκλησία, η ρωσική εισβολή είναι... δικαιολογημένη, ο Πούτιν είναι... μέγας προστάτης της Ορθοδοξίας και γενικώς υποστηρίζουν απολύτως τον αιρετικό αφήγημα του ψευδοπατριάρχου Κυρίλλου για τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας!

Εν τέλει, στην Ουκρανία θα κάνουν ό,τι θέλουν οι Ουκρανοί και σίγουρα δεν θα ρωτήσουν ούτε τους Σέρβους ούτε τους Ρώσους ούτε τους Έλληνες ούτε κανένα άλλο. Η Ουκρανία, ως κυρίαρχη χώρα, εκείνη θα αποφασίσει πώς θέλει να λειτουργούν στην επικράτειά της οι διάφορες θρησκείες και ομολογίες. Και σίγουρα κανένας δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να ανέχονται ειδεχθείς προδότες, λύκους με ένδυμα προβάτου, όπως είναι η εκκλησιαστική παράταξη-σέκτα του Ονουφρίου.