Αυτή την προδοτική και αντικανονική σέκτα υπερασπίζονται οι εχθροί της αληθείας, όπως οι Σέρβοι: παπάς του Ονούφριου από το Λισιτσάνσκ έδινε λίστες προγραφών στους Ρώσους εισβολείς για το ποιους Ουκρανούς πρέπει να σκοτώσουν!!!


 

Ο Άντριι Παβλένκο, προϊστάμενος της εν Ουκρανία εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας στο Λισιτσάνσκ της περιοχής Λουχάνσκ, διευθετούσε τους βομβαρδισμούς των Ρώσων εισβολέων στην πόλη και μάλιστα "διέρρευσε" στους Ρώσους τα στοιχεία για το ποιοι θα έπρεπε να "εξοντωθούν" μετά την άφιξη των κατακτητών.

Αυτό αναφέρεται σε άρθρο των New York Times.

Ο Αντρι Παβλένκο, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, παρέμεινε στο Λισιτσάνσκ κατά τη διάρκεια ενεργών μαχών, όταν η πόλη εξακολουθούσε να ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις. Ο πρωθιερέας επισκέφθηκε ακόμη και το νοσοκομείο για να προσευχηθεί με τους τραυματίες στρατιώτες.

Στην πραγματικότητα, όμως, σύμφωνα με το δικαστικό υλικό, ο Παβλένκο εργαζόταν ενεργά για να σκοτώσει Ουκρανούς στρατιώτες και Ουκρανούς ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένου ενός ιερέα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Σεβεροντονέτσκ.

"Στο βορρά, υπάρχουν περίπου 500 από αυτούς (τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας - σ.σ.), με μια διμοιρία όλμων, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και τρία άρματα μάχης", έγραψε ο ιερέας του Πατριαρχείου Μόσχας (δηλ. της σέκτας του Ονουφρίου) στον επιμελητή του τον Μάρτιο, όταν ο ρωσικός στρατός πραγματοποιούσε πλήγματα πυροβολικού στο Σεβεροντονέτσκ.

"Ο πνευματικός καθοδηγητής των εθνικιστικών ταξιαρχιών και του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Λουχάνσκ. Πρέπει να σκοτωθεί", έδειξε τον ιερέα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στους Ρώσους κατακτητές.

Μια άλλη αναφορά περιγράφει έναν άλλο ιερέα της Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας, του οποίου ο αδελφός πολεμούσε στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο ιερέας του Πατριαρχείου Μόσχας έγραψε: "Πιστεύω ότι θα πρέπει επίσης να εξαλειφθεί, διότι δεν είναι ο άνθρωπός μας".

Αυτό αναφέρεται στη δικογραφία που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης του σε ουκρανικό δικαστήριο. Συγκεκριμένα, ο Παβλένκο έστειλε στον ρωσικό στρατό καταλόγους ατόμων που έπρεπε να συλληφθούν μετά την κατάληψη της πόλης.

Οι ουκρανικές αρχές συνέλαβαν τον ιερέα τον Απρίλιο, όταν ο ρωσικός στρατός εξακολουθούσε να βομβαρδίζει το Σεβεροντονέτσκ. Ο Παβλένκο καταδικάστηκε για κατασκοπεία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 ετών. Στις 14 Δεκεμβρίου ανταλλάχθηκε με Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου και τώρα βρίσκεται στη Μόσχα, όπου μιλάει για τον... "διωγμό της κανονικής Ορθοδοξίας" στην Ουκρανία.


Πηγή