Κιέβου Επιφάνιος: "Θα συνεχίσουμε να απελευθερώνουμε την Ουκρανία από τον πνευματικό ζυγό της Μόσχας"


 

Ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος τίμησε τους στρατιώτες - υπερασπιστές της Ουκρανίας


Στις 17 Ιανουαρίου 2023, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος συναντήθηκε, στην Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία του Κιέβου, με Ουκρανούς στρατιώτες που ανθίστανται στη ρωσική εισβολή.

Ο Προκαθήμενος της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας μίλησε με τους επισκέπτες και τους απένειμε εκκλησιαστικά βραβεία για τη θυσία τους στην υπεράσπιση της πατρίδας.

"Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να σας ευχηθούμε καλά Χριστούγεννα και να αναγνωρίσουμε τα κατορθώματά σας. Αποδείξατε ότι είστε δυνατοί και αλύγιστοι και ότι δεν θα παραδώσετε στους Ρώσους εισβολείς τη γη που σας έδωσε ο Θεός. Ο Κύριος θα μας βοηθήσει σίγουρα, επειδή υπερασπιζόμαστε την αλήθεια και τον λαό μας, και όσοι έρχονται σε μας με το κακό θα τιμωρηθούν. Εκτός από τον φυσικό αγώνα, διεξάγουμε επίσης έναν πνευματικό αγώνα, ο οποίος έχει ήδη αποφέρει προφανή αποτελέσματα, οπότε θα συνεχίσουμε να απελευθερώνουμε την Ουκρανία από τον πνευματικό ζυγό της Μόσχας. Ωστόσο, όλα αυτά είναι εφικτά επειδή πραγματοποιείτε το δύσκολο κατόρθωμά σας. Είθε λοιπόν ο Κύριος να σας φυλάει και να σας δίνει δύναμη και έμπνευση για περαιτέρω δίκαιο αγώνα", είπε συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Συνολικά, περισσότεροι από 60 στρατιώτες από τον Ουκρανικό Εθελοντικό Στρατό, οι οποίοι τώρα υπερασπίζονται την Ουκρανία στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, έλαβαν βραβεία από τον Μακαριώτατο.




























Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης του Κιέβου

της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας


Πηγή