ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΥΡΑ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ (VIDEO)


 

Χαρμόσυνα χτύπησαν, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, οι εύλαλες καμπάνες του Κεντρικού Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο μέγα Ουκρανικό Ιερό της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου.

Μετά την αποβολή των σχισματικών Μοσχοβιτών (καθώς έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2022 και δεν ανανεώθηκε η σύμβαση παραχώρησης) και την νόμιμη παραχώρηση της Λαύρας για λειτουργική χρήση στην Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας από το Ουκρανικό Κράτος (στο οποίο ανήκει ιδιοκτησιακά η Λαύρα), ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ λειτούργησε στον ιστορικό αυτό Καθεδρικό Ναό για πρώτη φορά ανήμερα των Χριστουγέννων (7 Ιανουαρίου 2023, με το Ιουλιανό Ημερολόγιο) και για δεύτερη φορά ανήμερα των Θεοφανείων (19 Ιανουαρίου 2023, με το Ιουλιανό Ημερολόγιο).

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στο τέλος του βίντεο, όταν οι καμπάνες χτύπησαν σημαίνοντας το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων, το πτηνό που κάθισε πάνω στο Σταυρό του κεντρικού τρούλου του Καθεδρικού Ναού.





Το βίντεο είναι αποσπάσματα από εδώ