Ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στη Λαύρα του Κιέβου ανήμερα των Θεοφανείων (Φωτογραφίες)


 

Στις 19 Ιανουαρίου 2023, ημέρα της εορτής των Θεοφανείων (σ.μ. με το Ιουλιανό Εορτολόγιο), της Βάπτισης του Κυρίου και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος, Ιερός Αρχιμανδρίτης της Λαύρας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιέβου-Πετσέρσκ, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον κεντρικό ναό της Λαύρας, τον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο Προκαθήμενος της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη Βινίτσης και Μπαρ Συμεών, τον Αρχιεπίσκοπο Τσερνίχιβ και Νιζίν Ευστράτιο, τον Αρχιεπίσκοπο Τερνοπίλ και Κρεμένετς Νέστορα, τον Αρχιεπίσκοπο Βισχορόντ Αγαπητό, τον Επίσκοπο Λουχάνσκ και Σταρομπίλσκ Λαυρέντιο, τον Επίσκοπο Κροπιβνίτσκι και Χολοβάνιβ Μάρκο και προσκεκλημένους κληρικούς.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Μακαριώτατος εκφώνησε κήρυγμα με την ευκαιρία της εορτής και προσέφερε μια ειδική προσευχή στον Κύριο σε μια εποχή που η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, πραγματοποιήθηκαν επίσης προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για τις αρχές, για το λαό μας και για την ανάρρωση των παιδιών που υπέφεραν κατά τη διάρκεια του πολέμου, ιδίως στο Ντνίπρο και στο Μπροβαρί. Επιπλέον, διατυπώθηκαν αιτήματα προσευχής για την ανάπαυση των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της πατρίδας και των αμάχων, καθώς και των πρόσφατα αποθανόντων ηγετών και υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στο τέλος της πανηγυρικής λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος τέλεσε την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού των υδάτων στον Καθεδρικό Ναό.




















































































Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης του Κιέβου

της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας


Πηγή