Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος: "Είναι απαραίτητο να επιλυθεί το πρόβλημα των δωσιλόγων με τα ράσα μια για πάντα..."


 

Ο Προκαθήμενος της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ, συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Στρατιωτικού Ινστιτούτου του Εθνικού Πανεπιστημίου Τάρας Σεβτσένκο του Κιέβου, Ταξίαρχο Ανατόλιο Σεβτσένκο.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο αναπληρωτής του για την ηθική και ψυχολογική υποστήριξη συνταγματάρχης Ευγένιος Μπόικο.

Ο Μακαριώτατος συζήτησε με τους διακεκριμένους επισκέπτες τον συνεχιζόμενο αγώνα ενάντια στην ολομέτωπη ρωσική επίθεση και τον ρόλο των ιερέων στην υποστήριξη των στρατιωτών μας - των νεότερων ηρώων. Συγκεκριμένα, μίλησαν για συνεργασία προς αυτή την κατεύθυνση μεταξύ του Στρατιωτικού Ινστιτούτου και της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος σημείωσε ότι σήμερα υπάρχει μια συνειδητοποίηση της κοινωνίας και του κράτους για την ανάγκη να υπερασπιστούν όχι μόνο την ουκρανική γη, την ουκρανική οικονομία, τον χώρο της πληροφορίας, την ουκρανική γλώσσα και τον πολιτισμό, αλλά και να αποκρούσουν την υβριδική επίθεση της Μόσχας στην πνευματική διάσταση, στον θρησκευτικό τομέα.

"Είναι απαραίτητο να επιλυθεί το πρόβλημα των δωσιλόγων με τα ράσα μια για πάντα, διότι το Πατριαρχείο της Μόσχας, ανεξάρτητα από το πώς αυτοαποκαλείται εδώ τώρα, είναι το τελευταίο σημαντικό έρεισμα του εχθρού μέσα στην Ουκρανία", επεσήμανε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Ο Μακαριώτατος τόνισε επίσης ότι η νίκη θα είναι σίγουρα της Ουκρανίας και ότι η αληθινή Ουκρανική Εκκλησία ήταν, είναι και θα είναι πάντα με το λαό της και θα υποστηρίξει μια δίκαιη ειρήνη. 

















Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης του Κιέβου

της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας


Πηγή