Ξεκίνησε η επίσκεψη του Μητροπολίτου Κιέβου Επιφανίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


 

Στις 26 Ιανουαρίου 2023, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Ρώμη, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος ξεκίνησε επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (Κωνσταντινούπολη, Τουρκία). Ο Προκαθήμενος συνοδεύεται από τον Αρχιεπίσκοπο Τσερνιχίβ Ευστράτιο.

Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, ο Μέγας Σύγκελλος του Πατριαρχείου πατήρ Ιάκωβος και Ουκρανοί διπλωμάτες.

Το βράδυ, ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας συμμετείχε σε εκδήλωση αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Κωνσταντινούπολης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Γέροντας Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, οι πρέσβεις της Ιταλίας, της Αυστρίας και της Αγίας Έδρας, ο Αρχιραββίνος της Τουρκίας και εκπρόσωποι της εβραϊκής κοινότητας της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για τον Αποστολικό Νούντσιο Αρχιεπίσκοπο Giovanni Roncalli, ο οποίος αργότερα έγινε ο Πάπας Ιωάννης XXIII, και την ενεργό συμμετοχή του στη διάσωση των Εβραίων της Ευρώπης από τις ναζιστικές διώξεις.























Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης του Κιέβου

της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας


Πηγή