Ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Στρατιωτικής Ιερατικής Υπηρεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας


 

Στις 10 Ιανουαρίου 2023, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος υποδέχθηκε στον Μητροπολιτικό Οίκο τον Συνταγματάρχη Ολέξιι Τερεστσούκ, επικεφαλής της Στρατιωτικής Ιερατικής Υπηρεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο αναπληρωτής επικεφαλής της Στρατιωτικής Ιερατικής Υπηρεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Πρωτοπρεσβύτερος Κωσταντίν Χολόντοφ.

Ο Προκαθήμενος συζήτησε με τους επισκέπτες τη λειτουργία του Ινστιτούτου Στρατιωτικής Ιερωσύνης στη δύσκολη εποχή μιας πλήρους ρωσικής επίθεσης και τη δημιουργία σχέσεων με ξένες ιερατικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, ο Προκαθήμενος συνεχάρη τον συνταγματάρχη Ολέξιι Τερεστσούκ και τον Πρωτοπρεσβύτερο Κωσταντίν Χολόντοφ για τα Χριστούγεννα και παρέδωσε εξοπλισμό γραφείου για τις ανάγκες της Στρατιωτικής Ιερατικής Υπηρεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

"Το καθήκον μας είναι να στηρίξουμε τους στρατιώτες που διακινδυνεύουν συνεχώς τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την Ουκρανία. Ως εκ τούτου, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για την ανάπτυξη και την ενίσχυση του ινστιτούτου στρατιωτικής ιερωσύνης. Εξάλλου, η πνευματική υποστήριξη όσων περνούν την κόλαση του πολέμου είναι εξαιρετικά σημαντική. Πιστεύω και προσεύχομαι κάθε μέρα για τη δίκαιη νίκη μας", δήλωσε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.















Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης του Κιέβου

της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)


Πηγή