Στο Ντνίπρο, εκατοντάδες οικογένειες εκτοπισμένων Ουκρανών έλαβαν βοήθεια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο


 

Εκατοντάδες οικογένειες εκτοπισμένων Ουκρανών από τα καυτά πολεμικά σημεία της Ουκρανίας έλαβαν μεγάλη βοήθεια με τη μορφή πακέτων τροφίμων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος μετέφερε τα κονδύλια μέσω του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιου. 

Τα παιδιά και οι γονείς είναι ειλικρινά ευγνώμονες στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη για τη συνεχή υποστήριξή του προς τον ουκρανικό λαό κατά τη διάρκεια των δύσκολων αυτών καιρών.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στους κατοίκους της περιοχής της πρώτης γραμμής του Ντονέτσκ για τη συνεχή προσευχή και φιλανθρωπία τους.

Ο Μητροπολίτης Ντονέτσκ και Μαριούπολης Σέργιος, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας και Φιλανθρωπίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κέντρο στο Ντνίπρο για να βοηθήσει όσους αναγκάζονται να φύγουν από τον πόλεμο που ξεκίνησαν οι Ρώσοι εισβολείς, έγραψε σχετικά στη σελίδα του στο Facebook.
























Πηγή