Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος συναντήθηκε με την ηγεσία της Κρατικής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών της Ουκρανίας


 

Στις 20 Ιανουαρίου 2023, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος συναντήθηκε, στον Μητροπολιτικό Οίκο, με τον επικεφαλής του Κεντρικού Τμήματος της Κρατικής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών της Ουκρανίας, Σέργιο Κριβοσλίκοφ, και τον επικεφαλής του Περιφερειακού Τμήματος Ντνίπρο της Κρατικής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών της Ουκρανίας, Ιχώρ Σίλοχβοστ.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Στρατιωτικού Κλήρου για τη συνεργασία με την Κρατική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών, ιερέας Ορέστης Ζιχάλο.

Ο Προκαθήμενος της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας συζήτησε με τους επισκέπτες την κατάσταση όσον αφορά την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης πλήρους ρωσικής εισβολής και την εξάλειψη των συνεπειών της.

Συγκεκριμένα, συζήτησαν το γεγονός ότι ο εχθρός, παρά το γεγονός ότι δηλώνει αφοσιωμένος στις πνευματικές αξίες, δεν έχει ηθικούς φραγμούς. Ως εκ τούτου, σχολεία, νοσοκομεία και άλλες σημαντικές πολιτικές εγκαταστάσεις συχνά γίνονται στόχος βομβαρδισμών.

"Πολεμάτε τις συνέπειες των τρομοκρατικών επιθέσεων των εισβολέων στις κρίσιμες υποδομές μας. Πρόκειται για ένα σημαντικό και θυσιαστικό έργο, οπότε ο Κύριος ας σας βοηθήσει σε αυτό", δήλωσε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Τα μέρη συζήτησαν επίσης τους τομείς πιθανής συνεργασίας.
















Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης του Κιέβου

της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας


Πηγή