Ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος συμμετείχε στην τελετή αποχαιρετισμού των αποβιωσάντων ηγετών και υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών


 

Στις 21 Ιανουαρίου 2023, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος συμμετείχε στην τελετή αποχαιρετισμού, που έλαβε χώρα στο Εθνικό Κέντρο του Ουκρανικού Οίκου για την ηγεσία και το προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας που πρόσφατα έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο Μπροβαρί.

Την προηγούμενη ημέρα, στις 20 Ιανουαρίου, οι κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας τέλεσαν νεκρώσιμη ακολουθία για τα θύματα στο νεκροταφείο Μπαϊκόβε της πρωτεύουσας.

Στις εκδηλώσεις πένθους στο Ουκρανικό Σπίτι συμμετείχαν η κρατική ηγεσία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς και πολυάριθμοι αστυνομικοί, στρατιωτικοί, πολιτικοί, δημόσια πρόσωπα, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων.

Ο Προκαθήμενος της αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας απέτισε φόρο τιμής στους Ντένις Μοναστίρσκι, Γιεβγέν Γένιν, Γιούρι Λούμπκοβιτς, Τετιάνα Σουτιάκ, Μιχαήλο Παβλούσκο, Αντρίι Μαριντσένκο και Μίκολα Ανατσκί με προσωπική προσευχή και τελετή κατάθεσης λουλουδιών.















Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης του Κιέβου

της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας


Πηγή