Κιέβου Επιφάνιος: "Όλοι θέλουμε την ειρήνη, αλλά μια δίκαιη ειρήνη που θα έρθει μετά τη νίκη μας"

 

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας συνεχάρη τους Ουκρανούς στρατιώτες για τα Χριστούγεννα

Στις 6 Ιανουαρίου 2023, ο Προκαθήμενος της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ, τέλεσε προσευχή στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ με τον χρυσό τρούλο για τη νίκη της Ουκρανίας επί του επιτιθέμενου και για όλους τους υπερασπιστές της Πατρίδας.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας διατυπώθηκαν αιτήματα προσευχής για τους Ουκρανούς στρατιώτες, για τις αρχές και το λαό μας. Επίσης, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Επιφάνιος απηύθυνε ειδική προσευχή στον Κύριο σε μια εποχή που η πατρίδα κινδυνεύει, απηύθυνε ομιλία στο ακροατήριο και βράβευσε τους στρατιώτες της στρατιωτικής μονάδας 7302 με εκκλησιαστικά βραβεία.

"Σήμερα ζητάμε η επόμενη χρονιά να είναι η χρονιά της νίκης και της εκδίωξης του επιτιθέμενου. Έτσι, παραμονές Χριστουγέννων, θέλω να σας συγχαρώ - τους πολεμιστές - τους νεότερους ήρωες, και στο πρόσωπό σας όλους τους υπερασπιστές μας. Όλοι θέλουμε την ειρήνη, αλλά μια δίκαιη ειρήνη που θα έρθει μετά τη νίκη μας", δήλωσε συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Μετά τη λειτουργία, πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικη γιορτή και τραγουδήθηκαν τα εορταστικά κάλαντα.




























Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης του Κιέβου

της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας


Πηγή