Ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος κήρυξε τη μαύρη επέτειο της φασιστικής ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ως ημέρα προσευχής και νηστείας


 

Ο Προκαθήμενος της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας ευλόγησε να γίνει προσευχή για την Ουκρανία, τους στρατιώτες και τους πολίτες της στις 24 Φεβρουαρίου 2023, την επέτειο της ολοκληρωτικής ρωσικής επίθεσης, για νίκη και δίκαιη ειρήνη.

"Πλησιάζει η επέτειος της ολοκληρωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η επέτειος του μεγάλου πολέμου για την ελευθερία της πατρίδας μας. Ως χριστιανοί, πρέπει να τιμήσουμε αυτή την ημέρα με προσευχή και νηστεία.

Ως εκ τούτου, εκτός από τις συνήθεις προσευχές μας, σας ευλογώ να διαβάζετε τους Ψαλμούς καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στις 24 Φεβρουαρίου στα μοναστήρια και τις μητροπολιτικές εκκλησίες μας και όπου και για όποιον είναι δυνατόν, με προσευχές για τους στρατιώτες μας, για τη νίκη της αλήθειας και μια δίκαιη ειρήνη για την Ουκρανία.

Ας περάσουμε αυτή την ημέρα με νηστεία και προσευχή για τους υπερασπιστές μας, για τους ζωντανούς και τους νεκρούς, για τους στρατιώτες και τους πολίτες που υπέφεραν και συνεχίζουν να υποφέρουν από την εισβολή της σατανικής ρωσικής αυτοκρατορίας. Και μακάρι ο χρόνος του πολέμου να μειωθεί με τη βοήθεια του Θεού και η ημέρα της νίκης και της ειρήνης να έρθει πιο κοντά. Αμήν!", είπε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Επιφάνιος.