Με την ανώτατη διάκριση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας τιμήθηκε ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος


 

Στις 5 Μαρτίου 2023, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια, στην οποία προέστησαν από κοινού ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄ και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος, πραγματοποιήθηκε επίσημη δεξίωση στον Πατριαρχικό Οίκο.

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας συνεχάρη και πάλι τον Μακαριώτατο κ.κ. Επιφάνιο και την αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας για την επίσκεψή τους. Επισημαίνοντας τις προσωπικές αρετές του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο Πάπας και Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος του απένειμε τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, την υψηλότερη διάκριση του Πατριαρχείου.

Απονεμήθηκαν επίσης τιμητικές διακρίσεις στους ιεράρχες της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας. Ο Μητροπολίτης Βινίτσης και Μπαρ κ. Συμεών και ο Μητροπολίτης Μπίλα Τσέρκβα κ. Ευστράτιος τιμήθηκαν με τον Χρυσό Σταυρό της Αρχαίας Πατριαρχικής Τάξεως Σάββα του Ηγιασμένου. Ο Πατριάρχης προσέφερε στα μέλη της αντιπροσωπείας αναμνηστικά δώρα.

Εκ μέρους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας παρατέθηκε επίσημο γεύμα με την ευκαιρία της επίσκεψης της ουκρανικής αντιπροσωπείας και της εορτής του Θριάμβου της Ορθοδοξίας.




























Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου

της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας


Πηγή