ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ: ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ



Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν.
Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, μετά από πεντέμισι μήνες κράτησής τους, και την άφιξή τους στην Πατρίδα ανήμερα της Μεγάλης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, 15 Αυγούστου 2018, νιώσαμε βαθειά μέσα μας ότι και αυτό ήταν ένα ακόμη μεγάλο θαύμα, ένα ακόμη μεγάλο δώρο της Υπερμάχου Στρατηγού του Γένους μας.

Ένα δώρο προς τα αγαπημένα παιδιά Της, τα παιδιά της Ορθοδόξου Εκκλησίας και παιδιά της Ορθοδόξου Ελλάδος.

Ένα δώρο της Μεγαλόχαρης Μάνας του Εσταυρωμένου προς όλους εμάς, που ως λαός σταυρωνόμαστε τόσα χρόνια τώρα από σκληρές δοκιμασίες, οι οποίες ταλανίζουν την Πατρίδα μας και τους ανθρώπους της...
Και μέσα στη γενικώτερη θλίψη και κατήφεια των ημερών, ιδιαίτερα μετά από τις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές στην Αττική, η Παναγία μας έδωσε στα παιδιά Της ένα χαμόγελο ελπίδας και αισιοδοξίας. Ένα σαφές και αδιαμφισβήτητο μήνυμα ότι είναι πάντα εδώ, παρούσα και σώζουσα το Γένος μας, όπως το έκανε πάντα και όπως θα το κάνει πάντα, εις πείσμα όσων αρνούνται αυτήν την Αγία Πίστη του λαού μας.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η σχετική αναφορά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου κατά την προσφώνησή του στο Μέγα Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό στο περίπυστο Ιερό Προσκύνημα των Κυκλάδων, την Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου. Ο Σεβασμιώτατος, διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των πιστών της Ελλάδος, εξέφρασε αυτό που μέσα στις καρδιές μας είναι μια βεβαιότητα στέρεη και αμετακίνητη, μη επιδεχόμενη "λογικών" ερμηνειών ή άλλων ανοήτων αναδιφήσεων: Η Παναγία μας άκουσε τις προσευχές μας! Η Παναγία μας έκανε το θαύμα Της! Τα παιδιά μας επιστρέφουν στην Πατρίδα μας, στους γονείς τους, στις οικογένειές τους.
Και σε όσους δεν μπορούν, ή μάλλον δεν θέλουν, να το εννοήσουν, ας σεβασθούν τουλάχιστον την αυστηρή προτροπή της Εκκλησίας διά του Ιερού Υμνογράφου: "Ὡς ἐμψύχῳ Θεοῦ κιβωτῷ, ψαυέτω μηδαμῶς χεὶρ ἀμυήτων, χείλη δὲ πιστῶν, τῇ Θεοτόκῳ ἀσιγήτως, φωνὴν τοῦ Ἀγγέλου ἀναμέλποντα, ἐν ἀγαλλιάσει βοάτω· Ὄντως ἀνωτέρα πάντων, ὑπάρχεις Παρθένε ἁγνή".