ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ! ΑΣ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΡΑΛΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!...




Δεν μπορεί πια ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα να κρατήσει ο κ. Αιμίλιος Πολυγένης της "ΡΟΜΦΑΙΑΣ"... 
Με ένδυμα προβάτου την ψεύτικη επίκληση της ενότητας προπαγανδίζει τον ανόσιο πόθο της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Ηγεσίας: Την "Τρίτη Ρώμη" και την αθέμιτη υποκλοπή του εκ Θεού Πρωτείου του Οικουμενικού Θρόνου της Κωνσταντινουπόλεως. 
Και μόνο η απαράδεκτη φωτογραφία που τοποθετεί εις το κέντρον, δίκην "σημείου αναφοράς", τον Πατριάρχη των Ρώσων αρκεί για να καταλάβει και ο πιο άσχετος τι γίνεται και τι "παίζεται"... Ποιοι είναι οι υποστηρικτές της ανήθικης ρωσικής διείσδυσης στην Ελλάδα και στην Ορθοδοξία, υπό ποίων τις εντολές ενεργούν και πού αποσκοπούν. Τους 
παραδίδουμε στην Κρίση του Αγίου Θεού και το εννοούμε...
Δεν νοείται "ενότητα" στην Εκκλησία χωρίς τάξη, χωρίς σεβασμό στα προαιώνια προνόμια και τα δικαιώματα της πατριαρχικής Πενταρχίας, με Πρώτο, μετά την αποκοπή της παλαιάς Ρώμης, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης, και Οικουμενικό Πατριάρχη. Δεν νοείται "ενότητα" χωρίς ιεραρχία, χωρίς πειθαρχία, χωρίς υπακοή. Δεν νοείται "ενότητα" υπό την απειλή της δαιμονιώδους κοσμικής ισχύος του ρωσικού πανσλαβισμού και ιμπεριαλισμού, των ακόρεστων και αντίθεων επιδιώξεωv της πολιτειακής και εκκλησιαστικής ηγεσίας της αμαρτωλής Μόσχας.
Αυτό ας το καταλάβει ο κ. Πολυγένης και μην παριστάνει τον δήθεν κοπτόμενο για την "ενότητα" της Εκκλησίας...
Εκείνος που φιλοξενεί με πηχιαίους τίτλους και πάντοτε στην πρώτη θέση ό,τι είναι αντικείμενο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και υποστηρικτικό στα βρώμικα και άτιμα παιχνίδια των Ρώσων.
Εκείνος, που έχει δώσει πρώτο βήμα λόγου στον αμετροεπή και αλλού-για-αλλού παππούλη των Καλαβρύτων, που αν δεν ήταν Μητροπολίτης θα είχαν κινηθεί σε βάρος του άλλες διαδικασίες και θα είχαν επιστρατευθεί άλλες επιστημονικές ειδικότητες, μόνες αρμόδιες για την περίπτωσή του...
Αρκετά πια με τους υποκριτές. Αρκετά πια με τους πατραλοίες του Γένους και υπονομευτές της Μητρός ημών Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας!
Και το λέμε για μία ακόμη φορά, με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, και δι' ευχών του Παναγιωτάτου Πατριάρχου μας και όλων των Πατέρων της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας: Ας τους αναλάβει η Κρίση του Θεού. Ας τους παιδαγωγήσει ο Πνευματικός Νόμος για να καταλάβουν και αυτοί και όσοι άλλοι τυχόν επηρεάζονται από αυτούς ότι "σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν". Αμήν.


Η αφορμή για τα παραπάνω, το δημοσίευμα του κ. Αιμίλιου Πολυγένη εδώ: