ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΘΡΟΑ Η ΑΠΟΣΚΙΡΤΗΣΗ ΕΝΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ "ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ" ΚΑΙ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ




Αυτό που οι Ρώσοι γνώριζαν πολύ καλά, γι' αυτό και προσπάθησαν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο να αποτρέψουν το "μοιραίο", γίνεται καθημερινά πλέον στην Ουκρανία μια θριαμβευτική πραγματικότητα για την Κανονική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία που έλαβε πλέον και τον Τόμο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Δηλαδή, ολοένα και περισσότερες εκκλησιαστικές κοινότητες (ενορίες), με απόφαση των κληρικών και των πιστών τους, αποχωρούν από τη λεγόμενη...
"Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία" υπό τον Ονούφριο, που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας, και προσχωρούν στην Κανονική και Αναγνωρισμένη σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες και την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας υπό τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟ.

Το είχαμε ξαναγράψει και το επαναλαμβάνομε. Ήδη, και όταν ακόμη μοναδική Κανονική Εκκλησία ήταν εκείνη του Ονουφρίου, η πλειοψηφία των πιστών στην Ουκρανία είχε απομακρυνθεί από αυτήν καταφεύγοντας είτε στις πρώην σχισματικές ομάδες είτε, πολύ χειρότερα, στην Ουνία, λόγω του φιλορωσικού προσανατολισμού της υπό το Πατριαχείο Μόσχας Εκκλησίας, ιδιαίτερα μετά και τις εχθρικές πράξεις της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας (πόλεμος, κατάληψη Κριμαίας, κλπ.). Και αυτοί ακόμη που είχαν μείνει αναγκαστικά με τον Ονούφριο και τους φιλορώσους το έκαναν επειδή δεν υπήρχε άλλη Κανονική Εκκλησία στη χώρα, για λόγους καθαρά πίστεως και σωτηρίας και όχι φυσικά επειδή έτρεφαν την παραμικρή συμπάθεια προς τη Μόσχα και την υποταγμένη στον ιμπεριαλισμό του Πούτιν Εκκλησία της. Σε πολλούς Ναούς της υπό τον Ονούφριο Εκκλησίας δεν τολμούσαν καν να μνημονεύσουν το όνομα του Πατριάρχη της Μόσχας Κυρίλλου, γιατί οι δικοί τους πιστοί αποδοκίμαζαν έντονα κατά την ώρα των ιερών ακολουθιών!!!

Τώρα πλέον, η συντριπτική πλειοψηφία των Ορθοδόξων Ουκρανών θα ενταχθεί στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία που έχει τον Τόμο και την Κανονικότητα. Οι λίγοι που τελικά θα απομείνουν -αν απομείνουν...- με τον Ονούφριο και τους Μοσχοβίτες είναι η ρωσικής καταγωγής μειονότητα που υπάρχει στην Ουκρανία, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτοί που συγκροτούν την Κυρίαρχη Εθνική Ταυτότητα και Υπόσταση του Ανεξάρτητου αυτού Κράτους. Είναι μία μειονότητα, που ακόμη και αν πρέπει να είναι σεβαστή από το Ουκρανικό Κράτος δεν μπορεί όμως να προσδιορίζει και την κυρίαρχη ταυτότητα και πολιτική του. Ούτε φυσικά να διαφεντεύει την Εκκλησία του Ορθόδοξου Ουκρανικού Λαού. Απλά, λογικά και διεθνώς κατοχυρωμένα πράγματα που όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε.

Παραθέτομε παρακάτω τόσο στο πρωτότυπο αγγλικό κείμενο όσο και σε ελληνική μετάφραση το σχετικό δημοσίευμα που φανερώνει τη συνεχιζόμενη ενσωμάτωση ενοριών στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Πρόκειται για ενορίες στην Περιφέρεια της Βίννιτσας του Μητροπολίτου Συμεών, αυτού για τον οποίο η ρώσικη προπαγάνδα πρόσφατα είχε διασπείρει ψευδώς ότι τάχα "μετάνιωσε" και ζητούσε να... επιστρέψει στον Ονούφριο...

Two more church communities in Vinnytsia region join Ukrainian Orthodox Church

Two more church communities in Vinnytsia region, the first ones in the Sharhorod district, joined the Ukrainian Orthodox Church, the press service of the Vinnytsia eparchy of the Ukrainian Orthodox Church reports.
"The first two church communities in the Sharhorod district joined the Ukrainian Orthodox Church. Together with their senior priest Mykhailo Ivchenko, such a decision was made by the parishioners of the Church of St. Demetrius of Solun in the village of Budne and the Church of St. Nicholas in the village of Zvedenivka (Popelivka)", the statement reads.

According to the Religious Information Service of Ukraine, 17 church communities in Vinnytsia regions have switched to the Ukrainian Orthodox Church from the UOC of the Moscow Patriarchate.

---

Δύο ακόμη εκκλησιαστικές κοινότητες στην περιφέρεια Βίννιτσα εντάσσονται στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία

Δύο ακόμα εκκλησιαστικές κοινότητες στην περιφέρεια Βίννιτσα, οι πρώτες στην περιοχή Sharhorod, προσχώρησαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της επαρχίας Vinnytsia της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

"Οι δύο πρώτες εκκλησιαστικές κοινότητες στην περιφέρεια Sharhorod προσχώρησαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Μαζί με τον ανώτερο ιερέα τους Μυχάιλο Ιβένκο, μια τέτοια απόφαση έλαβαν οι ενορίτες της Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου του Σόλωνα στο χωριό Budne και της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο χωριό Zvedenivka (Popelivka)", αναφέρει η δήλωση.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Θρησκευτικής Πληροφόρησης της Ουκρανίας, 17 εκκλησιαστικές κοινότητες στις περιφέρειες της Βίννιτσα έχουν μεταστραφεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας από την "Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία" του Πατριαρχείου Μόσχας.

Πηγή του δημοσιεύματος: ukrinform.net