ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΙΛΑΡΙΩΝ...




Κρίμα. Πολύ κρίμα για έναν άνθρωπο της τέχνης, της μουσικής, να επιδεικνύει καθημερινά σχεδόν τόση βαρβαρότητα σκέψης και έκφρασης. Ακατέργαστος και πολύ χαμηλού επιπέδου ο λόγος και τα "επιχειρήματα" ενός εκ των κυρίων υπαιτίων της παγκόσμιας εκκλησιαστικής κρίσης λόγω Ουκρανικού, του Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνος Αλβέγιεφ.

Κάθε νέα δημόσια παρέμβασή του είναι ένα...
εκκωφαντικό "φάλτσο"... Ανεπίτρεπτο για έναν άνθρωπο που προβάλλεται και ως συνθέτης συμφωνικής μουσικής...

Διαβάζουμε στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ News Agency":

"Η απαίτηση της κυβέρνησης του Κιέβου προς την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που πρόσκειται στο Πατριαρχείο Μόσχας, να αλλάξει όνομα προκειμένου να καταδεικνύει που ανήκει, θυμίζει τον κίτρινο αστέρα που υποχρέωναν οι Ναζί να φορούν οι Εβραίοι, δήλωση ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.
«Γιατί γίνεται αυτό; Για να μαρκάρει την Ουκρανική Εκκλησία ως έναν ξένο εχθρικό οργανισμό, με τον ίδιο τρόπο που οι Εβραίοι αναγκάζονταν να φορούν τον κίτρινο αστέρα στο Τρίτο Ράιχ. Ήταν ένα ιερό σύμβολο για τους Εβραίους , αλλά για τους Ναζί ήταν ένα μήνυμα ότι αυτός ο άνθρωπος είναι εχθρός και πρέπει να καταστραφεί» τόνισε."

Εκτός φυσικά από την αδόκιμη αναφορά στο ναζισμό, παγκοσμίως πλέον θεωρουμένη ως political incorrect, για ένα παντελώς άσχετο και χωρίς την παραμικρή συνάφεια ζήτημα, με την παραπάνω θέση του ο Ιλαρίων διατυπώνει ουσιαστικά τον εξής παραλογισμό, εάν κάνουμε τον συσχετισμό που μας προτρέπει με τους Ναζί και τους Εβραίους: Δηλαδή, αφού για τους Εβραίους το αστέρι του Δαβίδ είναι Ιερό Σύμβολο, άρα και για την εν Ουκρανία εκκλησιαστική παράταξη που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας η μετονομασία της σε "Ρωσική Εκκλησία στην Ουκρανία" είναι... Ιερή! Συνεπώς, γιατί διαμαρτύρεται ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ; Αντιθέτως, ο ίδιος και οι υπό την Μόσχα Επίσκοποι της Ουκρανίας θα πρέπει να αισθάνονται αφενός υπερήφανοι και αφετέρου ευγνώμονες προς την Ουκρανική Πολιτεία που, επιτέλους, τους αποδίδει το "Ιερό" τους όνομα, αυτό που πραγματικά είναι: Η Ρωσική Εκκλησία στην Ουκρανία!

Καλό είναι λοιπόν ο αγαπητός μαέστρος να σκέφτεται λίγο περισσότερο προτού μιλήσει. Ας συμβουλεύεται και τους συνεργάτες του. Έχει κάποιους, οι οποίοι, αν και μικροί στο βαθμό και στην ηλικία, ίσως να σκέφτονται ψυχραιμότερα και ωριμότερα από τον ίδιο...