ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ: ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ, ΟΥΔΕΙΣ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ!




Ας τελειώνουμε μια και καλή με τους εν Ελλάδι και απανταχού ρουβλιόφιλους πρακτορίσκους των ρωσικών ανόμων και ανίερων συμφερόντων! Δημοσιεύουν και αναδημοσιεύουν κάθε "αντίδραση" του κάθε κακομοίρη προς τις Αποφάσεις του Οκουμενικού Θρόνου για την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας. Έχουν καταντήσει αξιολύπητοι και τραγελαφικοί, όπως και τα αφεντικά τους άλλωστε. Γιατί μπορεί να "αντιδρούν", μπορεί να "απειλούν", μπορεί να κάνουν ό,τι γελοίο και σατανικό τους βάζει στο αρρωστημένο τους κεφαλάκι ο πατήρ τους, ο...
Σατανάς, αλλά την Θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ως Πρωτοθρόνου Εκκλησίας που έχει τη μέριμνα και ευθύνη πασών των Εκκλησιών, κανείς δεν μπορεί και δεν τολμά να αμφισβητήσει!


Το είδαμε ξεκάθαρα. Ακόμη και ο ταλαίπωρος Κύριλλος της Μόσχας, στην τελευταία απονενοημένη επιστολή του προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, πίσω από τις απειλές και τις ιταμές ύβρεις (που υπαγόρευσαν οι δεσμεύσεις του προς το δικό του αφεντικό, τον Πούτιν), ουσιαστικά... ικετεύει και παρακαλεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο να ανακρούσει πρύμναν και να... ξανασκεφτεί το Ουκρανικό Ζήτημα. Γιατί γνωρίζει ότι, είτε τους αρέσει είτε όχι, αυτό που θα αποφασίσει, όπως πάντα με βάση τους Ιερούς Κανόνες, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αργά ή γρήγορα, εύκολα ή δύσκολα, στο τέλος θα γίνει αποδεκτό από όλους ανεξαιρέτως, εφόσον φυσικά επιθυμούν να παραμείνουν εντός της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.

Όποιος αποφασίσει να διαχωρίσει οριστικά τη θέση του, αυτομάτως τίθεται εκτός Εκκλησίας, εκτός Ορθοδοξίας, στο πυρ το εξώτερον, μαζί με τον Σατανά και τους αγγέλους του. Τελεία και παύλα. Αυτό έχει διδάξει δύο χιλιάδες χρόνια τώρα η Εκκλησιαστική Ιστορία και ο αμείλικτος Θείος Πνευματικός Νόμος.

Γι' αυτό και τα ψελλίσματα και τα κλαυθμηρίσματα του κάθε ταλαίπωρου εκβιαζόμενου ή εξαγοραζόμενου Προκαθημένου ή Επισκόπου ή κάθε άλλου τυχάρπαστου αφήνουν παγερά αδιάφορο το Πάνσεπτο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο προχωρεί εδραζόμενο σταθερά στους απαρασάλευτους Κανόνες της Ορθοδοξίας και Ορθοπραξίας, όπως τους θέσπισαν και τους εφάρμοσαν εν Πνεύματι Αγίω οι Θειότατοι Πατέρες της Εκκλησίας μας.

Και γι' αυτό, προς όλους αυτούς, συνολικά και ανεξαιρέτως, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Θεόπνευστος και Θεοφόρος Οιακοστρόφος της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, έδωσε μια και καλή την εκ Θεού απάντηση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και όσοι την ακούσουν και υπακούσουν στο Θείον Θέλημα, καλό για τους ίδιους και της υπ' αυτούς τοπικές Εκκλησίες:

"Ο Θεός ευλόγησε πλουσίως το απερχόμενον έτος για την Μεγάλη Αυτού Εκκλησία. Τον δοξάζομε για όλα όσα καλά μας έδωσε και ιδιαιτέρως για το μεγάλο και ιστορικό γεγονός της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, πράγμα το οποίον θα κατακλεισθεί και θα ευλογηθεί την προσεχή Κυριακή με την παρουσία και του νέου Προκαθημένου αυτής της Αδελφής πλέον Εκκλησίας και την παρουσία του Προέδρου της χώρας, του Εξοχωτάτου κ. Ποροσένκο, εδώ εις τας αυλάς της Μητρός Εκκλησίας, οπότε και θα παραλάβουν τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας.

Υπήρξαν, ως γνωστόν, πολλές αντιδράσεις, σφοδρές αντιδράσεις, γι' αυτήν την ιστορική απόφαση του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Αυτά όμως δεν μας κλονίζουν, διότι εμείς εδράζομε, βασίζομε τις αποφάσεις μας πάνω στους Ιερούς Κανόνας, στα Προνόμια του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην Τάξη και στην Παράδοση της Ορθοδοξίας.

Εις την Μητέρα Εκκλησία, στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, εύχομαι ευστάθεια, επιτυχίες πάντοτε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε για το καλό όλης της Ορθοδοξίας. Εύχομαι και οι Αδελφές Εκκλησίες, οι οποίες αδίκως αντιδρούν σε όσα αποφασίζει και πραγματοποιεί η Πρωτόθρονος Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, και αυτές να σκεφθούν λογικότερα και δικαιότερα και με περισσότερο σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς την Μητέρα τους Εκκλησία, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο".