"ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΠΟΝΗΡΕΥΟΜΕΝΩΝ" ΣΥΓΚΑΛΕΙ Ο ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ...




Αυτή τη φορά δεν θα εορτάσει τα... γενέθλιά του! Όχι. Η πρόφαση είναι, ας πούμε, περισσότερο "εκκλησιαστική": η επέτειος των 10 ετών από την εκλογή του ως Πατριάρχου της Μόσχας.

Και ετοιμάζει...
"αυτοκρατορικές" φιέστες και επίδειξη μεγαλείου και δυνάμεως κοσμικής, ξένης και αντίθετης προς τα της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας Ιερά Θέσμια, τη μακαρία απλότητα και την αγία ταπείνωση.

Και συγκαλεί τους "προθύμους" των Τοπικών Εκκλησιών, για να τους καταστήσει "γλάστρες" και "κομπάρσους" στη νέα θεαματική παράσταση με διευθυντή τον... μαέστρο Ιλαρίωνα!

Φυσικά οι γνωστοί "πρόθυμοι", που ήδη δήλωσαν τη συμμετοχή τους στο νέο αυτό μοσχοβίτικο παραλήρημα ψευδαίσθησης μεγαλείου, δεν μας εντυπωσιάζουν...

Μας θλίβει φυσικά το γεγονός, ότι Προκαθήμενοι Παλαίφατων Πατριαρχείων σύρονται με τόση δουλοπρέπεια στα πόδια του Μοσχοβίτικου "Πατριαρχείου", ακυρώνοντας τη θέση τους και την ιστορική τους σημασία μέσα στο σύστημα της Ορθοδόξου Εκκλησίας...

Το να πάνε απλώς και να συμμετάσχουν σε ένα Συλλείτουργο, φυσικά και δεν είναι κατακριτέο. Άλλωστε, προς το παρόν, η Ρωσική Εκκλησία διατηρεί την κανονικότητά της, εφόσον κανονικά ο Μόσχας μνημονεύεται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και δεν έχει υπάρξει ανταπόδοση στην αντικανονική και εωσφορική διακοπή κοινωνίας των Μοσχοβιτών από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Όμως, τα προπαγανδιστικά φερέφωνα της Μοσχοβίας πανηγυρικώς προαναγγέλλουν ότι κατά την συνεύρεση αυτή Προκαθημένων και εκπροσώπων Τοπικών Εκκλησιών (δεν λένε ακόμα από ποιες Εκκλησίες θα πάνε τελικά "εκπρόσωποι"...) θα συζητηθεί το ζήτημα της Ουκρανίας! Δηλαδή, επισήμως αναγγέλλεται από τη ρωσική προπαγάνδα ότι αυτοί που τελικώς θα βρεθούν σε αυτήν τη σύναξη θα πραγματοποιήσουν "φατρία" μέσα στο σώμα της Εκκλησίας, με προφανή στόχο να πληγεί το κύρος και η θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου! Να αναμένουμε και κάποιοι κοινό "ανακοινωθέν"; Το οποίο ποια αξία και βαρύτητα θα έχει; Καμία απολύτως! Δεν έχει κανείς άλλος δικαίωμα να συγκαλεί Πανορθοδόξους Συναντήσεις, και μάλιστα Προκαθημένων, πλην του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Όσοι λοιπόν συμμετάσχουν σε μια τέτοια κίνηση, και αποδεχθούν να υπάρξει "κοινή τοποθέτηση" για οποιοδήποτε εκκλησιαστικό ζήτημα, παρά την απουσία των περισσοτέρων Προκαθημένων, και κυρίως του Οικουμενικού Πατριάρχου, θα καταγραφούν στην Ιστορία ως "συναγωγή πονηρευομένων" κατά τον Ιερό Ψαλμωδό. Και όποιος υποθάλπει και ενθαρρύνει τέτοια κινήματα, πλήττοντας καίρια την Ενότητα της Εκκλησίας, θα επιφέρει επί της κεφαλής του την Παιδαγωγία του Δικαιοκρίτου Θεού...