Patriarch Kirill of Moscow: God is not so ... Almighty! - ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ: Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ... ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ!!! (VIDEO)




Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, στην προσπάθειά του να επιτεθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και να αμφισβητήσει την Απόφασή του για χορήγηση Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας, διατυπώνει επίσημα προς το Ανώτατο Συμβούλιο της Ρωσικής Εκκλησίας, αλλά και δημόσια σε κάθε πιστό, αφού το βίντεο έχει αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι της Ρωσικής Εκκλησίας στο YouTube, πρωτοφανείς βλάσφημες και αιρετικές απόψεις περί του εν Τριάδι Αγίου Θεού, στηριζόμενος μάλιστα στον...
αρχαίο φιλόσοφο Αριστοτέλη! Ό,τι δηλαδή έπραξαν και έπαθαν και οι Ρωμαιοκαθολικοί στο παρελθόν, που άρχισαν να "θεολογούν" και να ερμηνεύουν τις Γραφές με βάση τον Αριστοτέλη, οδηγούμενοι στην αίρεση και στην πλάνη...

Ο Κύριλλος αποφαίνεται "από καθέδρας", προεδρεύοντας του Ανωτάτου Συμβουλίου της Ρωσικής Εκκλησίας κατά την τελευταία συνεδρίαση του 2018, στις 26 Δεκεμβρίου, ότι ο Παντοδύναμος Θεός τελικά δεν είναι και τόσο... Παντοδύναμος! Αφού υπόκειται στους περιορισμούς και στις αναγκαιότητες του κτιστού χρόνου και της Ιστορίας και δεσμεύεται από το παρελθόν, το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει!!! 

Ο Κύριλλος, με αυτές τις πρωτάκουστες από σύγχρονο Ορθόδοξο Πατριάρχη βλασφημίες, καθιστά τον Άχρονο Θεό υποκείμενο και δεσμευόμενο από τον χρόνο και τις διαιρέσεις του (παρελθόν-παρόν-μέλλον) που ο Ίδιος δημιούργησε!

Ο Κύριλλος, για να επιτεθεί στην Πρωτόθρονο Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, πρέπει πρώτα να επιτεθεί στον ίδιο τον Θεόν, αφού από Εκείνον και το δικό Του Θέλημα αντλούνται όλα τα Προνόμια και τα Δίκαια του Οικουμενικού Θρόνου επί της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.

Ο Κύριλλος ουσιαστικά, με εωσφορική αλαζονεία, λέγει ότι ούτε ο Θεός μπορεί να τον πείσει για το εκκλησιολογικά ορθό και το κανονικά δίκαιο των Αποφάσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Και πώς να τον πείσει, αφού ούτε ο Θεός μπορεί να αλλάξει ό,τι έχει γίνει στο παρελθόν... Πολλώ δεν μάλλον, πώς μπορεί και πώς τολμά να το αλλάξει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, προς τον οποίο απευθύνει μάλιστα έμμεσες αλλά ξεκάθαρες ύβρεις, αμφισβητώντας την διανοητική του υγεία και εχεφροσύνη.

Ο Κύριλλος τους καθυβρίζει και τους ακυρώνει όλους, προκειμένου να κάμει το αμαρτωλό, κοσμικό θέλημα της Μόσχας: Θεό, Εκκλησία, Οικουμενικό Πατριαρχείο. Όλα είναι αδύναμα και πεπερασμένα, έως και... διανοητικώς προβληματικά, επειδή αμφισβητούν τη μοσκοβίτικη βαρβαρική εξουσιομανία και τινάζουν στον αέρα το ασεβές και αντορθόδοξο αφήγημα της "Τρίτης Ρώμης", πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε, αιώνες ολόκληρους, η εκκοσμικευμένη ρωσική μεγαλομανία.

Ο Κύριλλος ακολουθεί πλέον την τραγική οδό απωλείας όλων των απειθών εκκλησιομάχων της Ιστορίας. Οι οποίοι, αποκοπτόμενοι από τη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, και το Σεπτόν Κέντρο της, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στη συνέχεια εγκαταλείφθηκαν από τη Χάρη του Θεού και κατέπεσαν σε βορβορώδεις βλασφημίες και δυσώδεις αιρέσεις.

Το ερώτημα που ανακύπτει, για μία ακόμη φορά, είναι: Είναι τελικά η Ρωσική Εκκλησία Ορθόδοξη; Και αν ναι, πώς ανέχεται και επιτρέπει να την διαφεντεύουν, και να την οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς, νοσηρές προσωπικότητες που τολμούν να εγείρουν μέχρι και λόγο βλάσφημο κατά αυτού του Παντοδυνάμου εν Τριάδι Θεού;...




Παρατίθεται σε μετάφραση το επίμαχο απόσπασμα από την ομιλία του Κυρίλλου προς το Ανώτατο Συμβούλιο της Ρωσικής Εκκλησίας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του στη Μόσχα, στις 26 Δεκεμβρίου 2018:

"Απόλυτη αποτυχία της Ενωτικής Συνόδου. Καμία ένωση δεν έγινε. Έγινε ένωση σχισματικών. Αντικανονική νομιμοποίησή τους από τον Πατριάρχη (Κωνσταντινουπόλεως), η δικαιοδοσία του οποίου δεν εξαπλωνόταν στην ουκρανική γη και δεν μπορούσε να εξαπλώνεται.
Οι ενέργειες της Κωνσταντινουπόλεως προκαλούν απορία και από την άποψη της υγιούς λογικής. Μα πώς μπορούσε να ανακοινώσει την ακύρωση του Γράμματος του Πατριάρχη Διονυσίου του 1866; Ποιος από τους εκκλησιαστικούς ή κοσμικούς άρχοντες που έχει υγιή νου και καλή μνήμη μπορεί να δηλώσει ότι κάποια ιστορική πράξη 300 ετών ακυρώνεται; 
Ο Αριστοτέλης σε ένα από τα έργα του παρουσιάζει τα λόγια του Αγαθόδωρου, ενός τραγικού του 5ου π.Χ. αιώνα. Ο Αγαθόδωρος, μιλώντας περί των θεών των ειδωλολατρών, είπε μια ενδιαφέρουσα σκέψη, την οποία θα έπρεπε να γνωρίζουν στην Κωνσταντινούπολη. Η σκέψη είναι η εξής: ένα πράγμα δεν μπορεί να κάνει ο Θεός, το περασμένο να το κάνει μη περασμένο. Δεν είναι ούτε στην εξουσία του Παντοδυνάμου να αλλάξει το παρελθόν! Ό,τι πέρασε δεν είναι στην εξουσία κανενός, ούτε και του ίδιου του Θεού!
Η πράξη του 1688 είναι μια πραγματικότητα, από την οποία προήλθε μια ολόκληρη ιστορία. Μπορεί να φανταστεί κανείς η Αγγλία να ακυρώνει την Πράξη για την ανεξαρτησία της Ινδίας;"