ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΦΑΝΙΟ ΣΤΟΝ ΑΘΩΝΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ




Πλήθος πιστών, ακόμη και υπό βροχήν, στα Καρπάθια όρη, στον λεγόμενο "Ουκρανικό Άθωνα", για την εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου (7 Ιουλίου - 24 Ιουνίου 2019).

Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος προέστη της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν:
Ο πρ. Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Πέτρο Ποροσένκο με τη σύζυγό του Μαρίνα, βουλευτές του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, οι περιφερειακοί κρατικοί αξιωματούχοι και διοικητές, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και δημοσίων οργανισμών, χιλιάδες πιστών και προσκυνητών, μεγάλος αριθμός των οποίων, σύμφωνα με το αρχαίο ευσεβές έθιμο, διήνυσαν πεζοί και ψάλλοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φθάσουν στο μοναστήρι.

Για τους υποκριτές "φαρισαίους" οργανωσιακής κοπής, όλος αυτός ο λαός του Θεού έπρεπε να μείνει στο σχίσμα, να μην δικαιωθεί, να μην ενσωματωθεί στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.

Ευτυχώς, που η στοργική Μητέρα Εκκλησία, η Μεγάλη Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως, πράττει το Ιερόν Της Χρέος έναντι όλων των Ορθοδόξων της Οικουμένης, αψηφώντας απειλές, εκβιασμούς, θέλγητρα και φόβητρα των ισχυρών της ημέρας. Με αποκλειστικό γνώμονα τη σωτηρία των ανθρώπων, δηλαδή τον μοναδικό σκοπό της Εκκλησίας.

Δόξα τω Θεώ, διότι αυτοί οι Ουκρανοί Αδελφοί μας είναι πλέον κανονικά μέλη της Εκκλησίας, μετά την χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας από την Πρωτόθρονο και Πρωτεύθυνο Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως!

Δόξα τω Θεώ, που έδωσε στην Εκκλησία Του, ως αιώνιο και ακατάλυτο θεματοφύλακα των ευσεβών παραδόσεων και της ακαινοτομήτου Πίστεως των Αποστόλων και των Πατέρων, τον Πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο, το Ιερόν Κέντρον της Ορθοδοξίας μας.

Δόξα τω Θεώ, διότι αυτή είναι η Εκκλησία! Αυτή και όχι οι μίζερες φωνές των υποκριτών και των δήθεν.





































































Οι φωτογραφίες είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας: pomisna.info