Ο Διάκονος Νεόφυτος, πάντα θαρραλέος, απαντά στους συκοφάντες...




Ο π. Νεόφυτος, Διάκονος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, διακονεί επάξια παρά τους πόδας ενός πανάξιου Ιεράρχου της Εκκλησίας της Ελλάδος και, ως φαίνεται από τις κατά καιρούς δημόσιες παρεμβάσεις του, έχει γαλουχηθεί στη σοφία και τη σύνεση εκείνου.

Έτσι, με ιδιαίτερη τιμή κοινοποιώ εδώ τον σχολιασμό που με παρρησία κατέθεσε στο απαράδεκτο δημοσίευμα της ιστοσελίδας "ΠΟΙΜΗΝ", για το οποίο ήδη γράψαμε εδώ. Ο σχολιασμός αυτός μέσα σε λίγες μεστές γραμμές λέγει την αλήθεια του Θεού έτσι όπως την λιτανεύει η Αγία μας Εκκλησία εδώ και αιώνες. Μια αλήθεια ασυμβίβαστη με τον ψευτοευσεβισμό, τον "πουριτανισμό", την αιρετική σέκτα των "καθαρών", που δυστυχώς σε κάθε εποχή βρίσκει τους δόλιους εκφραστές της πασχίζοντας να νοθεύσει την διδασκαλία του Χριστού, των Αποστόλων και των Πατέρων της Εκκλησίας μας.

Ιδού λοιπόν τι έγραψε ο π. Νεόφυτος, ως αποστομωτική απάντηση στους διακινητές των συκοφαντιών κατά του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου, το οποίο και προσυπογράφω με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση:

"Και έτσι να έχουν τα πράγματα τι ωφελεί τους αναγνώστες η συγκεκριμένη δημοσίευση; 
Αν είναι όντως υιός του κοιμηθέντος ιεράρχου, αυτό τον καθιστά υποδεέστερο άλλων; 
Αν έχουν έτσι τα πράγματα, έχει ο ίδιος κάποιο μερίδιο ευθύνης για τυχόν λάθη του πατέρα του; 
Επίσης όλη αυτή η δημοσίευση είναι μια ανηθικότητα και ύβρις όχι μόνο απέναντι στον Ουκρανίας αλλά και απέναντι σε έναν νεκρό ο οποίος δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και μερίδιο ευθύνης δεν έχουν μόνο όσοι δηλώνουν τέτοια πράγματα αλλά και όσοι τα αναπαράγουν..."

Εύγε, αδελφέ μου Νεόφυτε! Ο Κύριος να σε ευλογεί για την ευλογημένη παρρησία σου, που τόσο έχουμε ανάγκη αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Γιατί πλήθυναν οι ανέντιμοι κολαούζοι του ψεύδους και της απάτης, ενώ υπάρχει προφανής έλλειψη από εκφραστές της αληθείας και του δικαίου.