Μία νέα έκδοση από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας: Το Επίσημο Δελτίο της Εκκλησίας της Ουκρανίας με τίτλο «Τοπική Εκκλησία»





Μία ακόμη έκδοση έκανε την εμφάνισή της στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Πρόκειται για το Επίσημο Δελτίο της Εκκλησίας με τον τίτλο «Τοπική Εκκλησία».

«Ο κόσμος έχει αλλάξει και συνεχίζει να αλλάζει. Γίνεται πιο σύγχρονος, πιο εύκολος, πιο προσβάσιμος. Τώρα πλέον το κήρυγμα ακούγεται όχι μόνο από τους άμβωνες των ναών αλλά και από τα ηχεία των κινητών τηλεφώνων. Όλοι σήμερα μπορούν να έλθουν σε επαφή με τη ζωή της Εκκλησίας και μέσω των κοινωνικών δικτύων, των εκκλησιαστικών ιστοσελίδων, των πολυμέσων και της τηλεόρασης. Για το λόγο αυτό, η αποστολή της Τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας καλύπτει όλες τις σφαίρες της ζωής της Ουκρανικής κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου και του χώρου της πληροφορίας. Και έτσι, έχουμε στη διάθεσή μας μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία να επικοινωνούμε εκτός των ιερών ναών.

Οι πόρτες της Εκκλησίας μας και οι καρδιές μας είναι ανοικτές σε όλους! Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας καλείται να γίνει μία ακόμη βοηθητική συνιστώσα της εκπαιδευτικής και ενοποιητικής διαδικασίας του Ουκρανικού λαού.

Είθε αυτή η έκδοση να γίνει το κλειδί για τον πνευματικό και διανοητικό μας εμπλουτισμό», αναφέρει ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος απευθυνόμενος προς τους αναγνώστες.



Ο αρχισυντάκτης του Δελτίου, ιερέας Ιβάν Σιντόρ, μας πληροφορεί ότι στο περιοδικό ο καθένας θα μπορεί να ενημερώνεται για τις δραστηριότητες του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου, να εμπνέεται από θεολογικούς στοχασμούς, να γυρίζει την επόμενη σελίδα στην ιστορία της Εκκλησίας και να διαβάζει τα τελευταία νέα από τη ζωή της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο.

Το Δελτίο «Τοπική Εκκλησία» θα διατίθεται στους Ιερούς Ναούς ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί να γραφτεί συνδρομητής στην έκδοση αυτή.



Σύμφωνα με πληροφορίες
από την Υπηρεσία Τύπου της Μητροπόλεως Κιέβου
της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας