Ιεράρχης της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο


Ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος με τον Επίσκοπο Σουμπέρσκ Ησαΐα της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας


Στις 20 Νοεμβρίου 2019 (7 Νοεμβρίου με το Ιουλιανό Εορτολόγιο), παραμονή της Εορτής των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ προεξήρχε της πανηγυρικής Παννυχίδος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ με τους χρυσούς τρούλους, που αποτελεί την έδρα της Μητροπόλεως Κιέβου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Μαζί με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Σουμπέρσκ Ησαΐας (Βικάριος της Επαρχίας Ολόμουκ-Μπρνεν της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας), Ο Μητροπολίτης Βίνιτσας και Μπάρσκι Συμεών, ο Μητροπολίτης Βογκορόντσκ Αδριανός, ο Μητροπολίτης Λβιβ και Σοκάλ Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Λουτσκ και Βολύν Μιχαήλ, Ο Μητροπολίτης, Ο Μητροπολίτης Τσερκάσκι και Τσιγκιρίνσκι Ιωάννης, ο Αρχιεπίσκοπος Πολτάβας Θεόδωρος, ο Αρχιεπίσκοπος Τσερνιχίβ Ευστράτιος, ο Αρχιεπίσκοπος Βισγκορόντ Αγαπητός, και άλλοι Επίσκοποι. Επίσης συμμετείχε ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Ανισένκο και άλλοι κληρικοί.

Το πρωί της 21ης Νοεμβρίου 2019 (8ης Νοεμβρίου με το Ιουλιανό Εορτολόγιο), ανήμερα της Εορτής των Αρχαγγέλων, θα τελεστεί η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ.