The Patriarch of Alexandria commemorates Metropolitan Epiphanius of Kyiv in Limassol, Cyprus / Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΙΕΒΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (VIDEO and PHOTOS)




Κατά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την 12η Νοεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, Πολιούχου και Προστάτου της Λεμεσού, στην Κύπρο, ο προεξάρχων Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄ μνημόνευσε στα Δίπτυχα μετά των λοιπών Προκαθημένων και τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟ, Προκαθήμενο της νεοσύστατης 15ης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Καθολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Μαζί με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησαν ο οικείος Ποιμενάρχης, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, και φυσικά πολλοί κληρικοί της Μητροπόλεως Λεμεσού.

Είναι η δεύτερη φορά που ο δεύτερος τη τάξει Πατριάρχης της Ορθοδοξίας μνημονεύει τον Κιέβου Επιφάνιο, μετά την πρώτη επίσημη μνημόνευση που έγινε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καΐρου, την 8η Νοεμβρίου 2019, οπότε και επισήμως ανακοινώθηκε από το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας η αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.