Η Ορθόδοξη Εκκλησία των Πατέρων και των Συνόδων δεν έχει καμία σχέση με το μοσχοβίτικο τσίρκο...





“Ο τίτλος πάσης Αφρικής προστέθηκε στον τίτλο του Πατριάρχη Αλεξάνδρειας μόνο στις δεκαετίες του 20ου αιώνα, πριν από αυτό η περιοχή επιρροής του Πατριάρχη Αλεξάνδρειας περιοριζόταν στη Βόρεια Αφρική, που ιστορικά ανήκε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας” - συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, κατά τον 20ό αιώνα, ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας επέκτεινε τη δικαιοδοσία του σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο και η Ρωσική Εκκλησία την στήριξε σ 'αυτό - ιδιαίτερα όταν έχτισε ναούς στην Αφρική, συμφώνησε σε αυτό με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, τότε μπήκαν ακόμη και ιερείς που στάλθηκαν από τη Ρωσία για να υπηρετήσουν εκεί και έγιναν προσωρινά κληρικοί του Πατριαρχείου.
“Δυστυχώς, μετά την απόφαση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας να αναγνωρίσει τους σχισματικούς στην Ουκρανία, θα πρέπει να σκεφτούμε πως θα αλλάξουμε αυτό το σύστημα. Δεν γνωρίζουμε ακόμα πως θα συμβεί αυτό, παρόλο αυτά ήδη ορισμένοι αφρικανοί κληρικοί στρέφονται προς την Εκκλησία της Ρωσίας” - συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος, πρόσθεσε ότι οι ιερείς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι οποίοι υπηρετούν σήμερα στην Αφρική, δεν συνδέονται πλέον με το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, ενώ εντός του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας αυξάνεται και η δυσαρέσκεια με αυτό που έκανε ο πατριάρχης: πριν από λίγες μέρες, 27 ιερείς από την Κένυα, την Τανζανία και τη Ζάμπια, μας ενημέρωσαν ότι διαφωνούν με την αναγνώριση των ουκρανικών σχισματικών”. (Πηγή)

Σχόλιο: Όσα έκανε ούτως ή άλλως κρυφά και παράνομα μέχρι τώρα η Ρωσική Εκκλησία με εισπηδήσεις στα κανονικά εδάφη άλλων Εκκλησιών και τη δημιουργία ενοριών, τις οποίες συμπεριελάμβανε αντικανονικώς στον κατάλογο των δικών της ενοριών, τώρα -με πρόσχημα το Ουκρανικό- προσπαθεί να το "νομιμοποιήσει", με τον ψευδή και εξωφρενικό ισχυρισμό: "... θα πρέπει να δημιουργήσουμε ενορίες για τους πιστούς μας, επειδή δεν θα μπορούν πλέον να συμμετάσχουν σε ενορίες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας"... Σχετικά με τις ήδη λειτουργούσες ενορίες που η Ρωσική Εκκλησία "ενσωμάτωνε" στο δικό της σύστημα είχα γράψει παλαιότερα, εδώ.

Εισπηδήσεις και παράνομες ενέργειες κάνουν οι Μοσχοβίτες και σε βάρος του Πατριαρχείου Γεωργίας, που ακόμη δεν έχει αναγνωρίσει "τους ουκρανούς σχισματικούς"... Σχετικά εδώ.

Ας μην νομίζουν λοιπόν κάποιοι ότι λόγω του Ουκρανικού γίνεται... σχίσμα! Το σχίσμα υπήρχε εδώ και δεκαετίες, ίσως και αιώνες, αν και επισήμως ακήρυκτο. Η Ρωσική Εκκλησία τους τελευταίους αιώνες κινείται με ένα και μόνο σκοπό: Ή θα γίνει πρώτη και θα διαφεντεύει "παπικώ τω τρόπω" την Ορθοδοξία (επικαλούμενη την κοσμική δύναμη και το χρήμα) ή θα πορευθεί μόνη της, άντε και με όσους πουλημένους ή χρήσιμους ηλίθιους θα την ακολουθήσουν μέχρι τέλους στον γκρεμό της απώλειας.

Μη ταρασσέσθω υμών η καρδία, μηδέ δειλιάτω... Η Ορθόδοξη Εκκλησία των Πατέρων και των Συνόδων δεν έχει καμία σχέση με το μοσχοβίτικο τσίρκο που συμπεριφέρεται με θράσος και αλαζονεία, προκλητικότερα και από τους πάπες του μεσαίωνα και της εποχής των "Σταυροφοριών".

Η Ορθόδοξη Εκκλησία θα παραμείνει σε αυτό το "μικρόν ποίμνιον", αλλά Ποίμνιον του Χριστού, λαόν εκλογής του Χριστού, και όχι των αντίθεων κοσμικών αρχόντων του αιώνος τούτου του απατεώνος. Η Ορθόδοξη Εκκλησία ξεκίνησε από μια χούφτα αγράμματους ψαράδες έναντι των ισχυρών και "σοφών" του κόσμου τούτου. Δεν θα φοβηθεί ποτέ ούτε τα άρματα ούτε τους ίππους ούτε τα αργύρια των προδοτών και σταυρωτών του Χριστού.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία θα νικήσει. Με την Αλήθεια, με την Αγάπη, με την Ταπείνωση. Όσοι διαθέτουν αυτά, είναι μέλη της Εκκλησίας. Οι Μοσχοβίτες, δυστυχώς, έχουν κηρύξει τον πόλεμο σε όλες τις αρετές, στον Ίδιο τον Χριστό. Από Εκείνον θα λάβουν και την δίκαιη αντιμισθία για τα έργα τους.