Δυστυχώς, ο Μόσχας Κύριλλος μας επαλήθευσε: οδηγείται ολοταχώς εκτός της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.





Οι πρώτες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη σημερινή απόφαση της Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας για το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, επιβεβαιώνουν, για μία ακόμη φορά, ότι η Ρωσική Εκκλησία και η ηγεσία της οδηγούνται, υποτεταγμένοι σε σχεδόν ανίκητες φυγόκεντρες δυνάμεις, εκτός του Σώματος της Εκκλησίας του Χριστού.

Θλιβερές και πρωτόγνωρες ιστορικά πράξεις αντεκδίκησης για ένα ζήτημα που δεν άπτεται των δογμάτων της Πίστεως, όσο και αν η Ρωσική Εκκλησία απεγνωσμένα πασχίζει να του προσδώσει αυθαιρέτως τέτοιο χαρακτήρα.

Οι αποφάσεις της Ρωσικής Εκκλησίας συνίστανται στο σατανικό τρίπτυχο: Εθνοφυλετισμός - Υπόθαλψη σχισμάτων εντός των τοπικών Εκκλησιών - Εισπήδηση στην κανονική δικαιοδοσία άλλων Εκκλησιών, και μάλιστα των Παλαιφάτων Θρόνων (μέχρι στιγμής του Οικουμενικού και του Αλεξανδρείας).

Το ερώτημα που έντονα προκύπτει είναι γιατί και αυτές τις ιστορικής φύσεως αποφάσεις - οι οποίες κινδυνεύουν να θέσουν οριστικά τη Ρωσική Εκκλησία εκτός του Σώματος του Χριστού - τις έλαβε μια κλειστή ομάδα διορισμένων Ιεραρχών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αν και είχε διαρρεύσει εδώ και καιρό η πληροφορία ότι θα συνερχόταν το σύνολο της Ιεραρχίας για να αποφασίσει συνολικά για όλα αυτά τα ζητήματα.

Ο Κύριλλος δεν τόλμησε να συγκαλέσει και να ερωτήσει την Ιεραρχία της Ρωσικής Εκκλησίας. Προφανώς ισχύουν οι πληροφορίες που έρχονται από τη Ρωσία ότι σε μεγάλη μερίδα Ιεραρχών υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και κριτική για τους χειρισμούς της ηγετικής ομάδας του Κυρίλλου που οδηγούν τη Ρωσική Εκκλησία σε εθνοφυλετιστική απομόνωση και σε ακροβασία στα όρια σχίσματος και αιρέσεως...

Δυστυχώς, οι σημερινές αποφάσεις της Ρωσικής Εκκλησίας επιταχύνουν τη Μεγάλη Πτώση και Έκπτωση του Πατριαρχείου Μόσχας. Μόνο ο Θεός μπορεί να αναστείλει αυτήν την ξέφρενη πορεία στον κατήφορο της αποστασίας...