Παυλόπουλος προς Ιεροσολύμων: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκπροσωπεί τους Ορθοδόξους (VIDEO)




Την «υπενθύμιση» πως αυτός που εκπροσωπεί τους απανταχού ορθοδόξους είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, έκανε προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα στα Ιεροσόλυμα.

«Προσβλέπουμε πάντοτε με κορυφαίο παράδειγμα εκείνο της Εκκλησίας της Ελλάδος και στην δική σας στήριξη προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη,  στο πλαίσιο του δικού του αγώνα για την στήριξη και εκπροσώπηση των απανταχού ορθοδόξων και μάλιστα σε αυτούς τους δύσκολους και ταλαίπωρους καιρούς μας», είπε με νόημα προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Έλληνας Πρόεδρος που βρίσκεται στο Ισραήλ στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης για τη συμμετοχή του σε επετειακές εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα.

Έχοντας νωρίτερα ακούσει τον Πατριάρχη Θεόφιλο να του λέει πως η αποστολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων είναι η συμβολή του στην διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή, ο Έλληνας Πρόεδρος επαναβεβαίωσε την στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας στο έργο του Πατριαρχείου, υπενθυμίζοντας του παράλληλα το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η Ελλάδα.



Πηγή ρεπορτάζ: orthodoxia.info