Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των πολιτών που έπεσαν κατά την Επανάσταση της Αξιοπρέπειας τέλεσε ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος (PHOTOS)





Στις 20 Φεβρουαρίου 2020, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ με τους χρυσούς τρούλους, στο Κίεβο, για την ανάπαυση των ψυχών των πολιτών που δολοφονήθηκαν κατά την ειρηνική συμμετοχή τους στην Επανάσταση της Αξιοπρέπειας του 2014.


Στη σεμνή τελετή συμμετείχαν ακόμη ο Μητροπολίτης Τσερκάσι και Κιχιρίν κ. Ιωάννης, επικεφαλής του Συνοδικού Γραφείου Στρατιωτικών Ιερέων, ο Αρχιεπίσκοπος Τσέρνιχιφ και Νιζίν κ. Ευστράτιος, Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κιέβου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο Αρχιεπίσκοπος Βισχορόντ κ. Αγαπητός, βικάριος του Μητροπολίτου Επιφανίου στη Μονή του Αγίου Μιχαήλ με τους χρυσούς τρούλους και Γραμματέας της Μητροπόλεως Κιέβου, όλη η Αδελφότητα της Μονής του Αγίου Μιχαήλ και πολλοί άλλοι κληρικοί.

Στο τέλος του Ιερού Μνημοσύνου ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Εκφράζω τα συλλυπητήρια και τον βαθύ σεβασμό μου προς όλες τις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων, που αντιμετωπίζουν αυτό τον πόνο της άδικης απώλειας σε καθημερινή βάση: στους γονείς που δεν θα περιμένουν ποτέ ξανά εδώ τους γιους και τις θυγατέρες τους, στους συζύγους που δεν θα μπορέσουν ποτέ ξανά να αγκαλιάσουν τους αγαπημένους τους, στα παιδιά που δεν θα αντικρίσουν το χαμόγελο των γονιών τους και δεν θα ακούσουν από αυτούς λόγους επιστηρικτικούς. Όλοι οι νεκροί είναι ζωντανοί στην αιωνιότητα και ζουν στη μνήμη μας και στις καρδιές μας και επομένως είναι για πάντα ζωντανοί».














































Σύμφωνα με πληροφορίες