ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ





«Ωστόσο, ο Πεσκόφ δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει, σε ποιόν Θεό αναφέρεται στην πρόταση του ο Πούτιν. «Νομίζω ότι αυτό θα αποσαφηνισθεί έγκαιρα» δήλωσε ο Πεσκόφ...»
___

«Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, Πατριάρχης Κύριλλος, επέμενε μέσω άμβωνος για ανάγκη της αναφοράς του Θεού στο Σύνταγμα της Ρωσίας.
Ακόμη, ο Πατριάρχης Μόσχας δήλωσε ότι "η αναφορά στον Θεό δεν υπονομεύει με κανέναν τρόπο την αρχή του κοσμικού χαρακτήρα, όπου είναι θεμελιώδες, για την χώρα μας".»


Σε ποιον «Θεό» θα αναφέρεται το Σύνταγμα της Ρωσίας; Ούτε οι ίδιοι τολμούν να πουν, ούτε φυσικά και να διευκρινίσουν.

Σε μια χώρα που οι πραγματικοί Ορθόδοξοι είναι μειονότητα, που οι μουσουλμάνοι αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, και η συντριπτική πλειοψηφία παραμένουν άθεοι και αγνωστικιστές, η αναφορά στο Σύνταγμα στον «Θεό», αορίστως, μάλλον αποτελεί επίσημη κήρυξη της «Πανθρησκείας», έτσι όπως μόνο στη Ρωσία την έχουν υλοποιήσει και εικονικά, χτίζοντας τον λεγόμενο «Ναό όλων των Θρησκειών», στο Καζάν.



Φυσικά, στην Ελλάδα, η προπαγάνδα προσπαθεί να λανσάρει ότι τάχα η Ρωσία... ομολογεί πίστη... Ναι, αλλά πίστη σε ΠΟΙΟΝ;

Η μόνη σαφής και αποδεκτή Ορθόδοξη αναφορά Πίστεως είναι προς την Αγία Τριάδα και προς τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν. «Θεός» γενικώς και αορίστως δεν λέει τίποτα. Ή μάλλον λέει πολλά: ότι η Ρωσία προετοιμάζει το έδαφος για να ενθρονίσει το βδέλυγμα της ερημώσεως... Όπως το καταλαβαίνει ο καθένας...

Είναι προτιμότερο και εντιμότερο λοιπόν ένα κοσμικό κράτος -που κατά δήλωσή του θέλει να παραμείνει κοσμικό- να αποφεύγει κάθε αναφορά σε θρησκευτικούς όρους, εφόσον δεν έχει την διάθεση και την βούληση να ομολογήσει σαφώς και ειλικρινώς Ορθόδοξη Πίστη ή έστω κάποια άλλη πίστη.

Κάτω από την ομπρέλα «Θεός» χωρούν οι πάντες και τα πάντα. Ο καθένας ό,τι θεωρεί «θεό»...

Ουσιαστικά, οι Ρώσοι εμπαίζουν εαυτούς και αλλήλους. Αλλά οι εν Ελλάδι μοσχοπαθείς σφυρίζουν αδιάφορα και κάνουν φτηνή προπαγάνδα στους πεζοδρομιακού επιπέδου αφελείς θρησκολήπτους και φανατικούς ζηλωτές χωρίς επίγνωση...

____________
Σχετικές πηγές: