ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ! ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΩΣ ΟΠΛΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ... ΑΙΣΧΟΣ!





Πολύ χειρότερα και από την πανδημία του κορωναϊού φαίνεται πως είναι τα συστηματικά ψεύδη και οι δόλιες συκοφαντίες που ενδημούν μονίμως και αδιαλείπτως στη Ρωσική Εκκλησία και στους ανά την οικουμένη υποστηρικτές της... Ούτε αυτή η δοκιμασία που βρήκε όλη την ανθρωπότητα τους έχει συνετίσει ή ταπεινώσει, έστω κατ’ ελάχιστο, και πασχίζουν να εργαλειοποιήσουν με βρώμικο τρόπο τον φόβο και τις δυσκολίες των ανθρώπων για πλήξουν την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας και το Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο.


Το τελευταίο «κρούσμα» του «κυριλλοϊού» είναι πέραν πάσης ανοχής εξωφρενικό, πρόστυχο, ιερόσυλο, βέβηλο. Δεν γνωρίζουμε από ποια καταγώγια προπαγάνδας άντλησαν οι εν Ελλάδι δημοσιογράφοι αυτό το αίσχιστο ψεύδος, το οποίο με πολλή προχειρότητα και χωρίς διασταύρωση αναπαρήγαγαν, κάνοντάς το μάλιστα και βαρύγδουπο τίτλο: «ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ο Επιφάνιος ζητά κύπελλα μιας χρήσης για την Θεία Κοινωνία -ΑΙΣΧΟΣ!».

Όπως όμως θα διαπιστώσει ο κάθε νουνεχής και εχέφρων αναγνώστης, το ΑΙΣΧΟΣ τελικά αφορά σε αυτούς που κατασκεύασαν αυτή την αθλιότητα, παρερμηνεύοντας δολίως τις επίσημες ανακοινώσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας μάστιγας του κορωναϊού. Οι ανακοινώσεις αυτές έχουν αναρτηθεί δημόσια τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας όσο και στην σελίδα της στο Facebook. Πρόκειται για μια σειρά από οδηγίες και συμβουλές προς τους Ορθοδόξους της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις υποδείξεις των Κρατικών Αρχών της Ουκρανίας και των ειδικών επιστημόνων, όπως γίνεται αυτόν τον καιρό σε όλο τον κόσμο λόγω της πανδημίας, αλλά και σύμφωνα με ήδη υπάρχουσες συμβουλές και προτροπές άλλων τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών. Συμβουλές και προτροπές απόλυτα συμβατές με την Ορθόδοξη Εκκλησιολογία, με το Ορθόδοξο Δόγμα, με την Ορθόδοξη Παράδοση.

Και όμως! Μία από αυτές τις συμβουλές διαστρεβλώθηκε κατάφωρα από τους ειδεχθείς προπαγανδιστές και αναπαρήχθη από διάφορες πηγές. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ», τον ψευδή και συκοφαντικό τίτλο του οποίου ήδη παραθέσαμε ανωτέρω. Ακόμη πιο ψευδής και συκοφαντική είναι η περιγραφή μέσα στο κείμενο, που επιμελείται ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Παπανικολάου, και αναφέρει επί λέξει τα εξής: «Σε ανακοίνωσή της η Ορθόδοξη Εκκλησία με επικεφαλής τον Επιφάνιο -που δεν εξαρτάται από τη Μόσχα- προτείνει στους πιστούς να προσκυνούν τα εικονίσματα, αλλά να μην τα φιλούν. Επίσης, κληρικοί και πιστοί θα πρέπει να αποφεύγουν τους εναγκαλισμούς και να χρησιμοποιούν για τη Θεία Κοινωνία ποτηράκια που θα τα πετούν μετά τη χρήση τους αντί για το παραδοσιακό κουταλάκι»!!!

Τι γράφει όμως η σχετική οδηγία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας για τα ανωτέρω και ιδιαίτερα για τη Θεία Κοινωνία; Παραθέτω σε ελληνική μετάφραση:

«Οι τοπικές Εκκλησίες, οι οποίες έχουν προηγουμένως αντιμετωπίσει την επιδημία, έχουν δεχθεί συστάσεις να λάβουν ορισμένα μέτρα, και συγκεκριμένα:

§ Να ενισχύσουν την αντι-επιδημική ασφάλεια στους ναούς, να χρησιμοποιούν απολυμαντικά, ιδίως για να διατηρούν καθαρά τις εικόνες και τα άλλα ιερά αντικείμενα.
§ Κατά την περίοδο της πανδημίας, και ιδιαίτερα στην περίπτωση αυξημένου κινδύνου σε συγκεκριμένες περιοχές, οι πιστοί μπορούν κάλλιστα να προσκυνούν τα ιερά αντικείμενα (π.χ. τον Σταυρό, τις Εικόνες, τα Ιερά Λείψανα) χωρίς να τα ασπάζονται με το στόμα.
§ Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί για τον χαιρετισμό και την απόδοση σεβασμού ανάμεσα στα μέλη της Εκκλησίας, ιδίως ανάμεσα σε κληρικούς και λαϊκούς που δίνουν και λαμβάνουν ευλογία.
§ Προσωρινά να μην μεταφέρονται ιερά αντικείμενα (Ιερά Λείψανα, Θαυματουργές Εικόνες) από τους τόπους όπου φυλάσσονται μόνιμα.
§ Μετά τη Θεία Κοινωνία είτε να χρησιμοποιείτε ποτήρια μιας χρήσεως (ενν. για να πίνουν νερό για «ξέπλυμα» του στόματος) είτε να τρώτε μόνο το αντίδωρο

Αυτά λοιπόν τα συνετά και ευλογημένα προτρέπει τους πιστούς η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, προκειμένου να τους προφυλάξει από την πανδημία του κορωναϊού. Και οι προπαγανδιστές διαστρέβλωσαν το τελευταίο με τρόπο επονείδιστο, θέλοντας να περάσουν το μήνυμα ότι ο Επιφάνιος έδωσε την εντολή «να χρησιμοποιούν για τη Θεία Κοινωνία ποτηράκια που θα τα πετούν μετά τη χρήση τους αντί για το παραδοσιακό κουταλάκι»! Αυτός που το έγραψε ή δεν έχει ιδέα από την πρακτική της Θείας Κοινωνίας ή είναι τόσο κακόβουλος που δεν δίστασε να «οπλοποιήσει» το Μυστήριο των Μυστηρίων για να συκοφαντήσει τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας. Γιατί η πρακτική της Θείας Κοινωνίας, που εδώ στην Ελλάδα εφαρμόζουν κυρίως μόνο οι κληρικοί, αλλά στην Ουκρανία, όπως και στο Άγιο Όρος, εφαρμόζουν όλοι όσοι συμμετέχουν στη Θεία Κοινωνία, είναι μετά από αυτήν, που γίνεται φυσικά για όλους με την κοινή λαβίδα από το Κοινό Ποτήριο, να «ξεπλένουν» το στόμα τους πίνοντας (και όχι βέβαια... φτύνοντας) νάμα ή νερό ή νάμα αναμεμιγμένο με νερό και να τρώνε αντίδωρο. Αυτό πλέον δεν μπορεί να γίνεται από ένα κοινό ποτήρι για όλους, γιατί το νερό και το νάμα δεν είναι Σώμα και Αίμα Χριστού, συνεπώς μπορεί να μεταδώσει τον ιό από τον ένα στον άλλο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι φρικαλέο ότι τέτοιες δραματικές ώρες για την ανθρωπότητα, οι Μοσχοβίτες και τα φερέφωνά τους δεν χάνουν την ευκαιρία να υπηρετήσουν το ψεύδος και τον πατέρα του ψεύδους, τον διάβολο, στοχοποιώντας τόσο άδικα και συκοφαντικά την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Αλλά αυτό αποδεικνύει τον πανικό και την απόγνωσή τους. Όπως επίσης, και ότι είναι αθεράπευτα νοσούντες από τον ιό του ψεύδους, ο οποίος είναι πολύ χειρότερος από κάθε κορωναϊό, αφού θανατώνει πνευματικά τον άνθρωπο στην αιωνιότητα.