Μένουμε σπίτι... Μένουμε σπίτι... Μένουμε σπίτι...!!!





Όπως όλα δείχνουν, μετά και την αυστηροποίηση των μέτρων της Κυβέρνησης και το κλείσιμο και των τελευταίων χώρων συνάθροισης προσώπων, και εμείς, ως Εκκλησία, δεν θα μπορέσομε, και δεν πρέπει, να εξαιρεθούμε. Η Κυβέρνηση, χειριζόμενη με διάκριση το ζήτημα, αναμένει από την Εκκλησία τη λήψη των επιβαλλομένων αποφάσεων (για να μη φθάσει στο κλείσιμο των ναών με υπουργική απόφαση, όπως έχει συμβεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες).


Την προσεχή Δευτέρα πιθανότατα η Εκκλησία της Ελλάδος θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις, όπως αναφέρει στο έγκυρο ρεπορτάζ του ο κ. Ανδρέας Λουδάρος.

Είναι αναπόφευκτο ότι το ίδιο θα συμβεί και στην Εκκλησία Κρήτης, άλλωστε ήδη το χθεσινό Ανακοινωθέν της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου είναι σαφέστατο: "Ἡ Ἐκκλησία τῆς Κρήτης, μέ ὑπευθυνότητα υἱοθετεῖ ὅλα τά μέτρα πού λαμβάνει ἡ Ἑλληνική Πολιτεία, γιά τήν ἀντιμετώπιση τῆς ἔκτακτης αὐτῆς κατάστασης. Τό ἴδιο θά πράξει σέ ὁ,τιδήποτε ἄλλο χρειασθεῖ, σύμφωνα μέ τήν ἐξέλιξη τῆς νόσου, στό ἀμέσως ἑπόμενο χρονικό διάστημα."

Ήδη, οι Μητροπόλεις του Οικουμενικού Θρόνου στη Διασπορά, η μία μετά την άλλη, λαμβάνουν την σκληρή, αλλά αναγκαία, απόφαση της αναστολής της λειτουργίας των ιερών ναών μέχρι νεωτέρας, συμμορφούμενες με τις σχετικές αποφάσεις των Οργάνων της Πολιτείας.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι εμείς οι κληρικοί να προετοιμάσουμε τους ενορίτες μας, προτρέποντάς τους να εφαρμόζουν με αδιάκριτη αυστηρότητα τις εντολές της Πολιτείας. Δεν είναι καιρός για ψευτοπαλικαρισμούς ούτε για εξυπνάδες. Το "Μένουμε σπίτι" είναι το μόνο αντίδοτο και το μόνο εμβόλιο για την ώρα....