Πρωθυπουργός της Ελλάδος: Κανένα μαζικό μέτρο δεν θα υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη (video)




Πολύ σωστό. Μην τα περιμένουμε όλα από το Κράτος, την Εκκλησία, το Δήμαρχο, κλπ. Ο καθένας μας ξέρει πλέον καλά τι πρέπει να κάνει για να προστατεύσει, όσο γίνεται, τον εαυτό του και τους άλλους.

Η πρώτη αντιμετώπιση μιας πανδημίας είναι ο περιορισμός της εξάπλωσής της. Μην περιμένουμε να μας πουν "απαγορεύεται να..." ή "επιβάλλεται να...". Ας γίνουμε όλοι υπεύθυνοι και ωφέλιμοι για τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας, όπως επιβάλλει και η χριστιανική μας συνείδηση.

Το "απαρνησάσθω εαυτόν..." και το "αγαπάτε αλλήλους" είναι η οδός για την αντιμετώπιση κάθε κρίσης.

Και ας σταματήσουν οι ανεύθυνες κορώνες από τους εκατέρωθεν ακραίους και ασύνετους, είτε από δήθεν "ζηλωτές" είτε από αθέους, για τα της Εκκλησίας πράγματα. Η Εκκλησία, τόσο το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο όσο και η Εκκλησία της Ελλάδος, μίλησαν θεσμικά. Εξέδωσαν ορθότατες ανακοινώσεις-οδοδείκτες για την συλλογική ευαισθητοποίηση μπροστά σε αυτή την έκτακτη συγκυρία, ώστε, συν Θεώ, να την αντιμετωπίσουμε με αίσθημα ευθύνης, με πίστη και με αισιοδοξία. Την Εκκλησία θα ακούμε, θεσμικά, και όχι τον κάθε "φωτισμένο" ή, στον αντίποδα, τον κάθε αντίθεο που βρήκε τώρα την ευκαιρία για λίγη δημοσιότητα σε βάρος της κοινωνίας, δημιουργώντας είτε ανεπίτρεπτο εφησυχασμό είτε εξ ίσου απαράδεκτο πανικό, αντιστοίχως.

Θεωρώ χρέος μου, ως πολίτου της Ελλάδος, να κοινοποιήσω το εξαίρετο και απολύτως κατατοπιστικό Διάγγελμα του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την πανδημία του ιού Covid-19 (κορωνοϊού), που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020.