ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ"!





Ένας καλός Χριστιανός, αλλά όχι "ταλιμπάν" (δόξα τω Θεώ!), ακούγοντας και διαβάζοντας όλη αυτή την νοσηρή, αθεολόγητη, ανορθόδοξη επιχειρηματολογία των ημερών, σχετικά με τον δήθεν "διωγμό" κατά της Εκκλησίας, λόγω των αναγκαίων και καθολικών περιοριστικών μέτρων που λαμβάνουν οι Κυβερνήσεις σε πολλές και διάφορες χώρες του κόσμου, έγραψε το εξής εύστοχο σχόλιο:


"Οι Χριστιανοί δεν πήγαιναν γυρεύοντας την εποχή των διωγμών. Προστάτευαν την ανθρώπινη ζωή από απειλητικούς εξωτερικούς παράγοντες φτιάχνοντας κατακόμβες. Σήμερα οι κατακόμβες είναι η παραμονή στο σπίτι."

Ακριβώς! Το αγαθό της ανθρώπινης ζωής είναι υψίστης σημασίας για την Ορθόδοξη Θεολογία και κανένας, μα κανένας, Πατέρας της Εκκλησίας, καμία Ιερά Παράδοση, δεν επιβάλλει ή επιτρέπει την "εισπήδηση εις το μαρτύριον". Πολλώ δεν μάλλον όταν δεν τίθεται καν ζήτημα Πίστεως. Δηλαδή, εν προκειμένω, τα μέτρα κατά της πανδημίας δεν ζητούν από κανένα πιστό να αρνηθεί την Πίστη του και να προσκυνήσει "αλλότριο θεό". Διότι τότε μόνον λογίζεται μαρτύριο, όταν ευθέως αυτοθυσιάζεσαι για την ομολογία της Πίστεως, την οποία πάλι ευθέως σου ζητούν να αρνηθείς. Το ότι σου ζητούν για ένα εύλογο προσωρινό χρονικό διάστημα να μείνεις στο σπίτι σου, να προσεύχεσαι εκεί, να κάνεις το σπίτι σου εκκλησία, μέχρι να παρέλθει η οργή, αυτό όχι μόνο διωγμός δεν μπορεί να θεωρηθεί, αλλά το αντίθετο μάλιστα!

Αν λοιπόν τότε, στους καιρούς των όντως διωγμών κατά των Χριστιανών, οι έχοντες σώας τας φρένας και το φρόνημα Ορθόδοξο δεν πήγαιναν γυρεύοντας, αλλά προσπαθούσαν να προστατεύσουν τους διωκόμενους από τη μανία των τυράννων (γι' αυτό άλλωστε λάτρευαν το Θεό στις κατακόμβες, αλλιώς τι νόημα θα είχε; γιατί να κρύβονται;), σήμερα με ποια δικαιολογία ζητούν κάποιοι από τους πιστούς να... ομολογήσουν τάχα την πίστη τους παρακούοντας τα απαραίτητα και φιλάνθρωπα μέτρα που έχουν ληφθεί για να προστατεύσουν τη ζωή των ίδιων και των αγαπημένων τους προσώπων; Σήμερα, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Όχι μόνο "ομολογητής" δεν είναι όποιος παραβιάζει για οποιονδήποτε λόγο τα μέτρα κατά της πανδημίας, αλλά ακόμη χειρότερα είναι εν δυνάμει δολοφόνος! Ναι, δολοφόνος! Διότι εάν ο ίδιος μεταδώσει τον ιό σε κάποιον που θα πεθάνει, τότε -εφόσον αυτή η μετάδοση έγινε με ευθύνη ή βαριά αμέλεια- αυτό ισοδυναμεί με δολοφονία.

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν τον παραλογισμό και την ανευθυνότητα των ψευδοχριστιανών φανατικών. Γι' αυτό και χρέος των αληθινών πιστών είναι να ακούνε μόνο την Εκκλησία, όπως αυτή επισήμως και θεσμικώς εκφράζεται, και όχι τον κάθε ένα καιροσκόπο, λαϊκιστή, εκμαυλιστή και θεατρίνο που προσπαθεί να αποκτήσει οπαδούς, ή να συντηρήσει αυτούς που έχει, εν μέσω μιας τόσο φρικτής παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.